Share
O nouă încercare pentru România în Rugby Europe Championship. Stejarii dau astăzi piept cu Portugalia

O nouă încercare pentru România în Rugby Europe Championship. Stejarii dau astăzi piept cu Portugalia

Echipa națională de rugby a României va juca astăzi, de la ora 17, a doua partidă din acest sezon al Rugby Europe Championship (REC). Meciul contra Portugaliei se desfășoară la Caldas da Rainha.

România și Portugalia se vor înfrunta astăzi, de la ora 17, în a doua etapă a REC. În primul lor meci din acest an, Stejarii au fost învinși de Georgia cu 41-13, pe 1 februarie, la Tbilisi.

Selecţionerul naţionalei Portugaliei, francezul Patrice Lagisquet, consideră că meciul de sâmbătă contra reprezentativei României, din etapa a 2-a a Rugby Europe Championship (REC) 2020, va fi unul extrem de dificil pentru elevii săi.

„Rezultatul pe care l-am obţinut cu Belgia în prima etapă (victorie cu 23-17) a fost un motiv de bucurie pentru mine, dar el nu garantează rămânerea în cel de-al doilea eşalon rugbystic european. Jucătorii primei reprezentative trebuie să rămână concentraţi pentru confruntarea cu România, de sâmbătă, un meci mult mai dificil decât cel precedent. România aliniază în compartimentul defensiv tineri de mare perspectivă, deci trebuie să fim atenţi”, a spus Lagisquet

La rândul său, Tomas Appleton, căpitanul portughezilor, a anunțat că pentru partida cu Stejarii vor sosi în echipă mai mulţi jucători de la cluburi din Franţa care vor întări formaţia.

Acesta este cea de-a 25-a întâlnire directă dintre cele două echipe, palmaresul fiind net favorabil echipei României. Istoricul partidelor dintre echipele de rugby ale celor două țări a început în anul 1967, iar primele confruntări directe au adus victorii la scor ale echipei noastre, cea mai mare diferență consemnându-se în 1996 când am învins cu 92-0, după nu mai puțin de 13 eseuri marcate. Primul succes al lusitanilor a venit în 2003, când s-au impus la limită într-o partidă disputată la Lisabona.

Ultimul meci dintre România şi Portugalia a avut loc în 2018, la Bucureşti, tricolorii impunându-se categoric, cu 36-6.

În cea de-a treia etapă a REC, România va juca pe 22 februarie, la Botoșani, împotriva Spaniei.

Tot astăzi, dar în spectaculosul Turneu al celor Şase Naţiuni, se desfășoară meciurile Irlanda – Ţara Galilor și Scoţia – Anglia, în timp ce mâine, în aceeași competiție, se înfruntă Franţa și Italia.

Citește și:

Leave a Comment