Share
România, înfrântă net de Georgia în Rugby Europe Championship

România, înfrântă net de Georgia în Rugby Europe Championship

Echipa națională de rugby a României a fost învinsă cu scorul de 41-13 (8-6) de naţionala Georgiei în primul său meci din Rugby Europe Championship (REC) 2020. Românii au reușit să se ridice la nivelul adversarilor doar 55 de minute.

Meciul dintre Georgia și România, diputat pe stadionul Dinamo din Tbilisi, a fost echilibrat mai ales în prima repriză, gazdele desprinzându-se decisiv după minutul 55 pe fondul unui număr foarte mare de greşeli comise de „Stejari”.

Echipa Georgiei a deschis scorul în minutul 7 printr-un eseu reuşit de Tedo Abzhandadze, netransformat, Florin Vlaicu reducând din diferenţă după doar trei minute prin fructificarea unei lovituri de pedeapsă.

Prin acelaşi Vlaicu tricolorii au trecut în avantaj din minutul 21, tot ca urmare a concretizării unei lovituri de penalitate, însă georgienii au marcat şi ei din aceeaşi procedură, prin Abzhandadze, şi au intrat la cabine în avantaj, 8-6.

În repriza secundă, deşi „Stejarii” au dat la început semne că vor reuşi să revină în joc, au comis ulterior mai multe erori, atât în fazele de atac cât şi în defensivă, permiţând georgienilor să preia controlul partidei şi să se desprindă clar pe tabela de marcaj.

În minutul 47, Mirian Modebadze a marcat primul eseu al reprizei a doua, netransformat, dar Vlaicu a restabilit egalitatea, prin eseul din minutul 51, transformat tot de el.

Minutul 54 a fost probabil şi momentul psihologic al meciului. Florin Vlaicu a ratat o lovitură de pedeapsă, mingea ajungând apoi în posesia georgienilor care au finalizat faza cu un eseu al lui Beka Gigaşvili, transformat de Abzhandadze.

Jocul s-a desfăşurat apoi practic într-o singură direcţie, spre buturile echipei din România, gazdele izbutind până la fluierul final încă trei eseuri, două prin Davit Kacharava şi unul prin Giorgi Chkoidze, toate transformate de Abzhandadze.

Georgia, care a obţinut şi punctul bonus ofensiv, a intrat şi în posesia Cupei Antim Ivireanu care se acordă învingătoarei din confruntările directe.

În alte două meciuri ale primei etape din REC 2020, Rusia a cedat acasă în faţa Spaniei cu 12-31, iar Portugalia a învins Belgia cu 17-12. Următoarea partidă a României va avea loc pe 8 februarie în deplasare, contra Portugaliei.

Citește și:

Leave a Comment