Share

Ministrul Mediului: Programul Rabla începe în martie cu 60.000 de tichete. Pentru Rabla Plus bugetul va creşte la 140 de milioane lei

Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, a declarat astăzi la uzina Ford din Craiova că programul Rabla va fi lansat în luna martie.

Prezent alături de premoierul Ludovic Orban la uzina Ford din Craiova, ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat că programul Rabla va fi lansat în luna martie chiar în orașul din Bănie. Pentru anul 2020 Guvernul şi-a asumat să aloce cea mai mare sumă de până acum atât pentru Rabla Clasic, cât şi pentru Rabla Plus.

„Pentru Rabla Clasic ne-am luat angajamentul că vom avea 60.000 de vouchere pe care le vom oferi cetăţenilor pentru achiziţionarea de autoturisme păstrând aceleaşi valori ca în anul trecut, iar pentru Rabla plus, bugetul pentru acest an creşte de la 95 milioane la 140 milioane de lei, urmând ca în acest an, pe lângă dezvoltarea reţelei naţionale de încărcare, să finanţăm minimum 3.000 de maşini electrice. Se păstrează ca anul trecut valoarea de minim 10.000, iar dacă mai adăugăm şi faptul că românii pot casa un autoturism vechi, voucherul poate ajunge până la 11.350 euro. Aş vrea să spun că este cea mai mare valoare a a unui voucher pentru o maşină electrică din Europa şi mă bucur foarte mult că Guvernul Ludovic Orban susţine modernizarea parcului auto din România şi ne dorim să creştem de la an la an”, a spus Costel Alexe.

Citește și:

Leave a Comment