Share

Victorie spectaculoasă la Indian Wells. Bianca Andreescu a cucerit primul său trofeu major

Canadianca de origine română Bianca Andreescu a învins în finala turneului de tenis de la Indian Wells. Pe lângă cucerirea trofeului, ea a ajutat-o și pe Simona Halep să se mențină pe locul 3 în clasamentul mondial.

Revelaţia acestui început de sezon, Bianca Andreescu a învins-o aseară târziu pe nemțoaica Angelique Kerber, numărul 8 mondial, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-4. Asta după ce vineri mai făcuse o „victimă” celebră în semifinala disputată cu Elina Svitolina, numărul 6 mondial, pe care a învins-o cu 6-3, 2-6, 6-4.

„E incredibil să fiu în finală, nu de mult priveam toate aceste jucătoare la televizor, iar acum le înfrunt şi le înving. Este un vis devenit realitate. Nu am nimic de pierdut în finală, vor aborda acest meci cum le-am abordat pe toate în acest sezon, spunându-mi că îl pot câştiga”, spunea canadianca de 18 ani vineri, după meciul cu Svitolina. Ei bine, după un meci dificil în care s-a văzut egalată la seturi, a acuzat mari dureri la umărul drept, iar în setul trei a pierdut rapid un game pe propriul serviciu doar pentru a reveni și a învinge categoric cu 6 – 4, Bianca Andreescu a cucerit primul său trofeu major.

„Sper ca acest moment să inspire toți tinerii să viseze și să-și atingă visurile. Dacă muncești din greu și visezi la lucruri o sa ajungi la ele. Mulțumesc federației canadiene, sunt în programul lor de la 10 ani și au făcut multe pentru mine. Mulțumesc și fanilor din Canada și celor din România”, a declarat la finalul meciului Bianca Andreescu.

Foloseşte yoga şi meditaţia

Tânăra canadiancă de origine română Bianca Andreescu, care face senzaţie în tenisul feminin mondial în acest început de sezon, a dezvăluit cum foloseşte yoga şi meditaţia pentru a îmbunătăţi aspectul mental al jocului său, ea reuşind să învingă adversare mult mai bine cotate, scrie site-ul WTA.

Preferinţele jucătoarei de 18 ani se îndreaptă spre acea formă de meditaţie numită vizualizare creativă, care înseamnă a-ţi imagina ceea ce doreşti să ţi se întâmple. „Mă trezesc în fiecare dimineaţă şi primul lucru pe care-l fac este să meditez. Cred că asta mă ajută cu adevărat să încep bine ziua. Nu deschid telefonul sau altceva, ca să nu mă încarc prea mult. Îmi acord 15 minute ca să mă pun în armonie cu corpul şi cu mintea mea. Vizualizez că am o zi bună, lucruri dintr-astea”, a spus Andreescu.

„Mi se pare că mulţi lucrează la aspectul fizic al lucrurilor, dar cred că aspectul mental este cel mai important, fiindcă el controlează întregul corp, nu-i aşa?”, a adăugat sportiva.

Andreescu are câteva ritualuri unice pe terenul de joc: poartă un elastic spiralat în jurul cotului, nu la încheietura mâinii, iar uneori, când schimbă terenul, miroase ceva dintr-un borcan, dar nu vrea să dezvăluie ce conţine acesta. „Nu-mi voi spune niciodată secretul”, a afirmat ea zâmbind.

Ea a recunoscut că îi place să repete pe teren cuvinte sau fraze care o ajută să rămână motivată între puncte: „De obicei am în minte nişte cuvinte cheie. Cuvinte cheie foarte scurte pe care le am în cap înainte de a servi, de a returna”. Evoluţiile tinerei jucătoare sunt în atenţia presei internaţionale. „Furtuna Bianca Andreescu doboară totul în cale”, a scris AFP.

©Lifenews.ro – Articolele lifenews.ro pot fi preluate în limita a 500 de caractere și doar cu acordul redacției.

Leave a Comment