Share

Vedete pe roți la Concursul de Eleganță Sinaia 2019

Mai sunt doar câteva zile până la ediția din acest an a deja faimosului Concurs de Eleganță de la Sinaia. Pe 29 iunie, pe domeniul regal Peleș, zeci de vehicule istorice își vor aștepta simpatizanții.

Retromobil Club România (RCR), sub Înaltul Patronaj al Principelui Radu al României, în parteneriat cu Primăria Sinaia și Muzeul Național Peleș, organizează sâmbătă, 29 iunie 2019, a IX-a ediție a Concursului de Eleganță Sinaia, eveniment FIVA.

Concursul de Eleganta Sinaia

Lansat de Automobil Clubul Român Regal (A.C.R.R.) în 1934 și reluat de R.C.R. în 2011, evenimentul oferă miilor de spectatori prezenți şansa de a descoperi automobile rare şi elegante, precum şi poveştile extraordinare din spatele acestora. Concursul de Eleganţă Sinaia are un caracter internaţional având an de an în juriu personalități de seamă.

Conform organizatorilor, începând cu ora 9.00, pasionații de mașini clasice vor putea admira venerabilele vedete pe roți parcate pe aleile domeniului Peleș. Apoi, între 12.00 și 13.30, va avea loc parada automobilelor istorice în fața Castelului Peleș și prezentarea lor publicului. După paradă, mașinile vor putea fi din nou admirate pe aleile de la Peleș de unde vor porni, la ora 17.00, pe străzile orașului Sinaia. Începând cu ora 18.00, în fața frumosului Cazino din oraș va avea loc festivitatea de premiere a automobilelor câștigătoare.

Eleganță venerabilă

AERO 30 Roadster

Una dintre mașinile cel mai așteptate la Concursul de Eleganță Sinaia 2019 este AERO 30 Roadster din 1936, automobil dăruit regelui Mihai al României de președintele cehoslovac Edvard Beneš. După mai bine de opt decenii, vehiculul revine pe Domeniul Regal Peleș, la volanul său aflându-se actualul proprietar, Christian Hani.

Buick Super Eight

O altă mașină care va putea fi admirată în acest an este Buick Super Eight din 1947. Deținută de Ilie Zoltăreanu, ea se numără printre participantele la Categoria Postbelic Sedan.

Renault Dauphine Gordini

Începând cu ediția din acest an organizatorii au luat decizia de a include în concurs, an de an, câte o nouă categorie, mereu alta. Anul acesta categoria surpriză se numește „Legende de mic litraj”, iar unul din vehiculele participante va fi Renault Dauphine Gordini din 1967, vehicul aflat în proprietatea lui Alexandru Nicolae Alexandrescu.

FIAT 501

Concursul de Eleganță de la Sinaia reunește în fiecare an vehicule extraordinare. Una dintre dovezile că ediția din acest an nu face excepție este bătrânul, dar spectaculosul, FIAT 501 din 1924 cu care Mircea Muncean va participa la categoria Antebelic Sedan.

DACIA 1410 Sport

Pentru pasionații de mașini românești este demn de menționat că un model autohton care concurează în premieră la Concursul de Eleganta Sinaia – Categoria „Fabricat în Romania” – este DACIA 1410 Sport din 1989 deținută de Andrei Dorobanțu.

Jackie Jouret

Și, dacă surprizele deja menționate nu sunt de ajuns pentru a vă convinge că ediția din 2019 a Concursului de Eleganță de la Sinaia este una cu totul specială, să adăugăm că din juriu va face parte și renumita jurnalistă americană Jackie Jouret. Ea este cea care a descoperit epava legendarului BMW 507 care a aparținut regelui rock’n’roll-ului Elvis Presley. ( Foto: Retromobil, Dragos Savu, proprietari)

Citește și:

Leave a Comment