Share

Sinaia va avea skipass unic pentru transportul pe cablu

Primăria a cumpărat activele Teleferic Sinaia, astfel că în staţiune va exista, din acest sezon, skipass unic pentru transportul pe cablu.

Primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, a anunțat că instalaţiile şi clădirile aferente Teleferic Sinaia au fost cumpărate de primărie cu suma de două milioane de euro. În acest context, edilul a explicat pentru Agerpres că rezultatul major al acestei investiţii este acela că va exista o cartelă unică pentru transportul pe cablu al turiștilor.

Instalaţiile vizate de această tranzacţie sunt telecabinele care leagă centrul staţiunii de domeniul schiabil, una mergând până la Cota 1400, cealaltă de la 1400 la Cota 2000, un telescaun relativ nou care merge de la Cota 1400 la 2000, un telescaun vechi în Valea Dorului, un teleschi vechi tot în Valea Dorului, parcarea de la baza telecabinei şi mai multe clădiri.

„Da, vestea cea mare este că suntem în plin proces de achiziţionare a activelor Teleferic Sinaia. Este o reparaţie istorică, un moment extrem de important pentru schiul sinăian şi pentru întreaga comunitate locală. Am câştigat licitaţia, în următoarele săptămâni vom încheia contractul de vânzare – cumpărare. Din acel moment vom avea skipass unic pe toate instalaţiile de transport pe cablu din Sinaia”, au notat și oficialii Gondolei Sinaia.

Odată cu deschiderea sezonului de schi va fi inaugurat un telescaun nou și în Valea Dorului. Acesta va deservi şase pârtii, dintre care trei noi. De asemenea, a fost cumpărat un utilaj nou de bătut zăpada şi au fost făcute investiţii într-un performant sistem de parcare în zona telegondolei.

Conform primarului din Sinaia, stațiunea turistică va avea din acest sezon circa 30 de kilometri de pârtii, cel mai mare domeniu schiabil din România.

Citește și:

Leave a Comment