Trei milioane de călători pe aeroporturile din București în primul trimestru. La Otopeni va fi implementată recunoașterea facială
Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) anunțat că a înregistrat, în primele trei luni ale acestui an, prin cele două aeroporturi din București au trecut 2,99 milioane de pasageri, iar 32.098 de aeronave au aterizat sau decolat. Cel mai mare aeroport din țară, cel de la Otopeni va implementa un sistem de recunoaștere facială a călătorilor.
„Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a înregistrat, în primul trimestru al anului 2019, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti-Băneasa Aurel Vlaicu, un trafic aerian de 2,99 milioane pasageri şi 32.098 mişcări de aeronave (aterizări şi decolări). Din total, pe Aeroportul Henri Coandă s-au înregistrat 2.990.429 de pasageri, în creştere cu 8,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018, respectiv 27.079 mişcări de aeronave, în creştere cu 3,6% faţă de primul trimestru al anului trecut”, au anunțat oficialii CNAB.

Aeroportul Internaţional Bucureşti-Băneasa – Aurel Vlaicu a fost tranzitat, în primele trei luni ale acestui an, de 6.149 pasageri, în creştere cu 49%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2018, aici fiind operate 5.019 mişcări de aeronave, cu 89,1% mai multe faţă de primul trimestru al anului trecut. Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, operează în prezent 57 companii aeriene, care transportă pasageri către 128 destinaţii.
În luna aprilie a anului 2023 la Aeroportul Internaţional Henri Coandă va intra în funcțiune un sistem modernizat de supraveghere video instalat de UTI Grup. Confrom Profit.ro UTI a câștigat licitația pentru realizarea lucrărilor de modernizare, retehnologizare și extindere a sistemului de supraveghere video și va încasa 4,675 milioane de euro, fără TVA. Contractul se va încheia peste patru ani de la data atribuirii, în aprilie 2023. La finalizarea lucrărilor, sistemul de supraveghere video va permite recunoașterea automată a numerelor de înmatriculare a autovehiculelor și va include și o soluție de recunoaștere facială, precum și una de video analiză inteligentă.
Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi-a început activitatea la data de 5 februarie 2010 şi asigură coordonarea operaţională şi managementul celor două aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost înfiinţată prin fuziunea societăţilor care gestionau aeroporturile bucureştene: Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu.