Share

Director Ford despre viitorul SUV produs la Craiova: „E mai mult crossover decât SUV”

Roelant de Waard, șeful de vânzări și marketing al diviziei europene a Ford a declarat că modelul Puma, care va fi produs alături de EcoSport la uzina din Craiova, este „mai mult crossover decât SUV”.

Creșterea rapidă a segmentului SUV-urilor cu dimensiuni reduse a determinat marii producători să-și dubleze prezența în această zonă a pieței. Astfel, pe lângă modele cu un aspect mai puternic și rugos, apar așa-numitele „crossovere”, mai elegante, confortabile și sportive. Unul dintre exponenții principali ai acestei noi strategii este grupul american Ford care a anunțat deja intrarea în producție a unui crossover de clasă B alături de micul SUV EcoSport care face parte din același segment.

În acest context, Roelant de Waard, directorul de marketing și vânzări al Ford Europa a declarat că „SUV-urile devin atât de cerute încât are sens să produci mai multe modele”. Totodată, referindu-se la modelul Puma care va fi asamblat la uzina românească de la Craiova, oficialul a menționat că acesta aduce dinamismul și sportivitatea care au ajutat Fiesta să devină unul dintre cele mai căutate modele de clasă mică din Europa și este de așteptat să înlocuiască o parte din vânzările pierdute de acest vehicul odată cu scăderea segmentului B. Puma, care are o lungime de aproximativ 4200 mm, va fi încadrat în gama producătorului american între EcoSport (4017 mm) și Kuga (4613 mm). „Este loc între ele. Puma este clar mai mare decât EcoSport. Este mai mult crossover decât SUV, deci va fi pe placul unui alt tip de clienți. Prețul va fi apropiat de cel al unui hatchback compact”, a explicat de Waard.

În prezent, liderul detașat al segmentului SUV-urilor de clasă B este Renault Captur (214.720 unități în 2018), urmat de Dacia Duster (182.100 unități) și Peugeot 2008 (180.204 unități). Ford EcoSport ocupă poziția a șasea în acest clasament – după Volkswagen T-Roc și Opel Mokka X – cu 112.333 unități.

Citește și:

Leave a Comment