Share

Sorana Cîrstea şi Andreea Mitu au cucerit titlul turneului de la Lugano la dublu

Jucătoarele de tenis Sorana Cîrstea şi Andreea Mitu au cucerit titlul în proba de dublu a turneului WTA de la Lugano, Elveția, dotat cu premii totale de 250.000 de dolari.

Perechea alcătuită Sorana Cîrstea şi Andreea Mitu au învins astăzi în finală cuplul Veronika Kudermetova (Rusia)/Galina Voskoboeva (Kazahstan), cu 1-6, 6-2, 10-8. Cîrstea şi Mitu au obţinut victoria după o oră şi șase minute de joc, în faţa principalelor favorite ale probei.

Kudermetova şi Voskoboeva au dominat primul set, pe care şi l-au adjudecat cu un sec 6-1, în doar 23 de minute. Cîrstea şi Mitu au evoluat mult mai bine în actul secund, în care au condus cu 4-0, adversarele au recuperat un break (4-2), dar româncele au câştigat ultimele două ghemuri şi setul cu 6-2. În super tiebreak, perechea ruso-kazahă a condus cu 3-1 şi 6-3, dar au urmat şase puncte consecutive reuşite de favoritele numărul trei, care au preluat controlul, cu 9-6, şi au câştigat cu 10-8.

Sorana Cîrstea şi Andreea Mitu au obţinut un cec de 12.300 dolari şi 280 de puncte WTA la dublu.

Pentru ambele jucătoare din România a fost prima finală din 2019 şi primul titlu obţinut împreună. Cîrstea mai are patru titluri WTA la dublu şi cinci finale jucate, iar Mitu, trei titluri şi o finală.

©Lifenews.ro – Articolele lifenews.ro pot fi preluate în limita a 500 de caractere și doar cu acordul redacției.

Leave a Comment