Share

Prima secțiune din autostrada Pitești – Sibiu poate intra în lucru. Contractul a fost semnat astăzi

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a anunțat în această seară că a semnat trei importante contracte de infrastructură. Primul dintre acestea este cel aferent celui mai scurt și ușor segment din autostrada Pitești – Sibiu.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat astăzi că a fost semnat contractul de infrastructură care vizează Secţiunea I, Sibiu-Boiţa, a autostrăzii Piteşti-Sibiu.

„Primul contract are în vedere o autostradă foarte importantă şi demult aşteptată de români. Este vorba de Autostrada Piteşti – Sibiu, secţiunea I, Boiţa – Sibiu. Încă din primul mandat de ministru am înţeles că străpungerea Carpaţilor este o prioritate pentru dezvoltarea economică a României. Secţiunea Sibiu – Boiţa nu înseamnă doar o simplă secţiune a unei autostrăzi. Aşa că, în anul 2017, Guvernul a deblocat şi a lansat procedura de achiziţie publică pentru primele loturi ale autostrăzii Sibiu – Piteşti. Reamintesc faptul că finalizarea procedurii de achiziţie publică a fost condiţionată de obţinerea Acordului de mediu. Acesta a fost eliberat în luna decembrie 2018. Valoarea contractului este de 612 milioane de lei, fără TVA, echivalentul a 129 de milioane de euro. Durata de realizare a acestui contract este de 48 de luni, dintre care 12 luni pentru activitatea de proiectare şi 36 de luni pentru execuţie”, a menționat Răzvan Cuc.

Segmentul Sibiu – Boița din viitoarea autostradă Pitești – Sibiu are doar 13,17 km și se află într-o zonă care nu impune mari dificultăți din cauza reliefului. Mult mai dificilă va fi realizarea celorlalte sectoare, doar că intrarea acestora în executare nu pare foarte apropiată. Cei 13 km de autostradă care vor fi construiți în patru ani și vor avea o garanție de 10 ani au fost acordați companiei Porr Construct SRL.

©Lifenews.ro – Articolele lifenews.ro pot fi preluate în limita a 500 de caractere și doar cu acordul redacției.

Leave a Comment