Share

Simona Halep, suspendată temporar în urma unui test pozitiv de la US Open

Românca Simona Halep a fost suspendată temporar de International Tennis Integrity Agency (ITIA), după ce un test realizat cu ocazia US Open a fost pozitiv la Roxadustat

Rezultatul testului realizat la US Open în luna august a fost anunțat la începutul lui octombrie, Simona Halep fiind înștiințată oficial printr-o notificare sosită, conform Tennis.com, pe 7 octombrie.

Conform notificării, Halep, care și-a încheiat sezonul după ce a suferit o operație la nas după US Open, este „neeligibilă să concureze sau să participe la orice evenimente de tenis organizate de asociația internațională a tenisului”.

Aflată în prezent pe locul nouă în lume și de două ori campioană de Grand Slam, Simona Halep își susține nevinovăția pe rețelele de socializare, spunând că „azi începe cel mai greu meci din viața mea: o luptă pentru adevăr”.

Anunțul publicat de Simona Halpe pe social-media dezvăluie că ambele probe recoltate au arătat folosirea substanței interzicse Roxadustat „într-o cantitate extrem de mică” și, jucătoarea de tenis susținând că „nu a luat niciodată cu bună știință nicio substanță interzisă”.

Suspendarea amintește de o măsură similară din 2016, la fel de șocantă, când Maria Sharapova a fost suspendată timp de doi ani – măsură redusă ulterior la 15 luni – pentru utilizarea substanței Meldonium.

Citește și:

Leave a Comment