Share

Simona Halep s-a prăbușit în semifinala Dubai Tennis Championships

Simona Halep a fost învinsă de Jelena Ostapenko în semifinala Dubai Tennis Championships.

Meciul dintre Simona Halep și Jelena Ostapenko a început cu dominarea clară a româncei, primul set luâd sfârșit după doar 27 de minuate cu scorul de 6 – 2 pentru româncă.

Al doilea set a fost mai dificil, Simona Halep fiind nevoită să revină de mai multe ori după pierderea câte unui break. În final, setul a fost câștigat de letonă cu scorul de 7 – 6.

Setul decisiv nu a avut istoric, Ostapenko dominând clar și câștigând game după game, inclusiv pe serviciul româncei. Astfel, partida s-a încheiat cu scorul 2 – 6, 7 – 6, 6 – 0 în favoarea jucătoarei din Letonia.

Cu șase ani mai tânără decât Simona Halep, Jelena Ostapenko are 24 de ani și a reușit să urce până pe locul 5 în ierarhia WTA. Înaintea meciului cu Halep ea se afla cu doar două locuri mai sus decât românca, pe poziția 21.

Anterior, cele două s-au întâlnit în semifinala turneului din 2017 de la Beijing, atunci când Simona Halep a învins cu 6- 2, 6 – 4, dar și în finala din același an de la Roland Garros când Ostapenko a câștigat cu 4 – 6, 6 – 4, 6 – 3.

În finala de la Dubai, Jelena Ostapenko va juca împotriva Veronikăi Kudermetova care s-a calificat după ce adversara sa din semifinală, Marketa Vondrousova, s-a retras din turneu.

Citește și:

Leave a Comment