Share

Simona Halep, regină la Wimbledon. Victorie fabuloasă în fața Serenei Williams

Jucătoarea de tenis Simona Halep a reușit să cucerească al doilea său turneu de Grand Slam din carieră în meciul cu puternica Serena Williams, o jucătoare în fața căreia românca pierduse până acum nouă meciuri și câștigase doar unul.

Turneul fabulos avut de Simona Halep în acest an la Wimbledon, pe cea mai prestigioasă arenă de tenis din lume, s-a încheiat cu o victorie impresionantă în fața americancei Serene Williams.

După jocul aproape perfect din meciurile cu Victoria Azarenka, Cori Gauff, Shuai Zhang și Elina Svitolina, românca a început în forță partida cu Williams și a reușit să câștige primele patru game-uri, dintre care două pe serviciul adversarei. Cu lovituri spectaculoase și bine țintite, Simona Halep a câștigat primul set cu 6 – 2 lăsând-o pe americancă în căutarea unor soluții de a contracara jocul foarte exact al româncei.

Dacă primul set s-a încheiat cu o Serena Williams dominată total de Simona Halep, cel de-al doilea a debutat cu americanca încercând să se mobilizeze prin gesturi teatrale. Cu o opoziție puternică a româncei, Williams a reușit totuși să-și adjudece primul game doar pentru a îl pierde pe al doilea. Aparent mult mai sigură pe ea, Serena Willliams a dat din nou semne de slăbiciune în game-ul cinci, în care, după o minge facilă expediată în afara terenului, a fost nevoită să accepte un break al Simonei Halep.  Al șaptelea game al setului doi a părut să fi fost cel mai dificil, însă Serena Williams nu a reușit să revină, iar al doilea set s-a încheiat tot cu un neașteptat 6 – 2 pentru româncă. Astfel, după un meci fabulos, Simona Halep a cucerit titlul de la Wimbledon în fața mult mai experimentatei Serena Wiliiams.

Dacă pentru Simona Halep a fost prima șansă de a câștiga Wimbledon, Serena s-a aflat în fața unui moment istoric. Dacă s-ar fi impus astăzi, americanca ar fi putut ajunge la 24 de Grand Slam-uri, egalând-o pe legendara Margaret Court. Românca s-a aflat la a cincea finală de Grand Slam, doar una dintre șanse fiind fructificată, în 2018 la Roland Garros. Americanca a triumfat de șapte ori la Wimbledon.

Grație victoriei de astăzi Simona Halep a primit un cec de 2.350.000 lire sterline şi 2.000 de puncte, în timp ce Serena Williams a încasat 1.175.000 lire şi 1.300 de puncte WTA. 

Citește și:

Leave a Comment