Share

Simona Halep, în finală la Madrid. Poate redeveni numărul 1 mondial și atinge câștiguri de 30 mil. USD din tenis

Simona Halep (3 WTA) a învins-o pe Belinda Bencic (18 WTA) în semifinalele turneului de la Madrid calificându-se astfel în finala competiției organizată de Ion Țiriac. În finală va juca cu una dintre celelalte două semifinaliste, Sloane Stephens sau Kiki Bertens.

Cum japoneza Naomi Osaka, actualul loc 1 mondial , a pierdut în sferturile turneului, fiind eliminată chiar de jucătoarea pe care a învins-o acum Halep, drumul româncei către locul 1 este din nou deschis.

Aflată, la începutul competiției de la Madrid, pe locul 3 WTA, Simona Halep depinde doar de ea pentru revenirea pe primul loc. Dacă va câștiga turneul, Simona va ajunge la 6.467 de puncte, cu 111 mai mult decât Osaka. Lupta pentru primul loc mondial se va da și la următoarele două turnee pe zgură, Roma (15-21 mai) și Roland Garros (26 mai – 9 iunie).

În meciul de astăzi de la turneul organizat în capitala Spaniei de omul de afaceri român Ion Țiriac, jucătoarea de tenis Simona Halep a învins cu 6-2, 6-7, 6-0. Dacă în primul set Simona s-a impus clar, încheind cu un serviciu doi perfect și cu o deplasare minunată la fileu de unde a trims o lovitură imparabilă, în cel de-al doilea jucătoarele au mers cap-la-cap până în tie-beak. Bencic a reușit să echilibreze scorul la 1-1 la seturi, după ce a controlat autoritar tie-break-ul, lovind puternic cu forehand-ul și a forțând-o pe româncă să greșească. În setul decisiv, Halep a fost un adevărat uragan, măturând terenul și învingând-o fără drept de apel pe Belinda Bencic.

Simona Halep a mai cucerit titlul la Madrid în 2016 și 2017, în timp ce în 2014 a fost învinsă în finală de Maria Sharapova. Anul trecut românca s-a oprit în sferturi fiind învinsă de Karolina Pliskova.

În 2019, românca a câștigat până la începutul acestui turneu 818.106 de dolari, iar câștigurile de-a lungul întregii cariere au atins, conform WTA, 28.963.685 dolari. Cum învingătoarei din turneul de la Madrid îi este acordat, conform regulamentului, un premiu de 1.350.000 de dolari, Simona Halep poate depăși duminică pragul de 30 de milioane de dolari câștigați din tenis.

Leave a Comment