Share

Renault a prezentat facelift-ul SUV-ului Koleos. Mașina sosește în România în această toamnă

Francezii de la Renault au prezentat astăzi modificările aduse SUV-ului Koleos pentru a îl menține în vârful clasamentului vânzărilor din clasa D. Pe lângă mici artificii de design, mașina a primit noi echipamente și două motoare de generație nouă.

La doi ani de la introducerea pe piața europeană, Renault prezintă un SUV Koleos îmbunătățit în special la nivelul confortului, al sistemului multimedia și al motoarelor. Conform oficialilor francezi, versiunea Initiale Paris „reflectă fidel know-how-ul Renault în termeni de eleganță, rafinament și confort”.

În partea din faţă, facelift-ul modelului Koleos are o grila de radiator ușor mai pronunțată şi o nouă linie cromată de-a lungul întregii lungimi a barei de protecție şi în zona farurilor de ceață. În partea inferioară, scutul de protecție este redimensionat, iar partea din spate a fost refăcută şi prezintă un scut de protecție mai înalt și un element cromat transversal. A treia lumină de frână a fost prelungită.

Cu o lungime de 4.670 mm și un ampatament de 2.710 mm, acesta a fost conceput pentru a oferi cât mai mult spațiu interior pasagerilor și bagajelor lor. SUV-ul de segment D oferă acum o banchetă spate, cu două poziții, care permite pasagerilor să se odihnească și să se relaxeze pe parcursul călătoriilor lungi. Pentru a spori în continuare senzația de spațiu la bord, modelul poate fi echipat cu un plafon panoramic care se extinde spre bancheta din spate. În funcție de versiune, scaunele din față pot fi ajustate pe lungime, în timp ce pernuțele laterale maximizează suportul. În plus față de setările standard de reglaj (șase versiuni și suport lombar) și funcțiile de încălzire și de ventilație, scaunul șoferului are acum o funcție de masaj.

Datorită mânerelor din portbagaj, sistemul „Easy Break” permite plierea scaunului din spate 1/3 – 2/3 într-o singură mișcare. Portbagajul propune, de asemenea, o modularitate inteligentă, cu o podea falsă poziționată la același nivel cu pragul care asigură o suprafață de încărcare plată. Noul Koleos oferă multe spații pentru depozitare (35 de litri în total), inclusiv un torpedo de 11 litri și un compartiment de 7 litri în consola centrală. În față, suporturile pentru pahare sunt încălzite și răcite.

Renault KOLEOS

Două noi motoare Blue dCi

Modelul  Koleos adoptă acum o nouă generație de motoare Blue dCi Renault care beneficiază de un sistem de reducere catalitică selectivă (RCS), considerat ca fiind cel mai eficient pentru tratarea ulterioară a oxizilor de azot (NOx). Această tehnologie reduce emisiile de particule fine fără nici un impact asupra performanței motoarelor.

Fabricate la fabrica Cleon din Franța, aceste motoare oferă două versiuni de putere. Blue dCi 150 X-Tronic este, conform producătorului, suplu, flexibil și silențios, și oferă 150 CP. Oferit cu tracțiune faţă, acesta emite 143 g. de CO2 / km (valoare NEDC corelată cu rezultatele testelor WLTP). Blue dCi 190 X-Tronic All Mode 4×4-i asigură 15 CP în plus față de generația anterioară. Cuplat cu tracțiunea integrală, acesta emite 150 g. de CO2 / km (valoare NEDC corelată cu rezultatele testelor WLTP).

Motoarele noi Blue dCi sunt asociate pe acest model cu cea mai recentă generație a transmisiei X-Tronic. Adaptabilă utilizării europene, această transmisie oferă o flexibilitate maximă de utilizare în oraș, ceea ce face posibilă îmbunătățirea atât a consumului, cât și a plăcerii de a conduce în comparație cu o transmisie automată tradițională. În utilizare, cutia de viteze X-Tronic elimină șocul datorat schimbării treptelor de viteză și reduce zgomotul de rulare. Șoferul are în același timp posibilitatea de a opta pentru modul secvențial în 6 trepte, pentru a recâștiga senzații mai puternice la accelerare și la frânare.

Proiectată și dezvoltată în cadrul Alianței, tehnologia All Mode 4×4-i a Noului Koleos și-a demonstrat deja valențele pe milioane de vehicule ale Alianței vândute în întreaga lume. Acest sistem de transmisie integrală asigură un control permanent al aderenței dintre roți și sol, pentru a garanta motricitatea necesară în orice situație.

Renault Koleos are o gardă la sol de 190 mm, una dintre cele mai ridicate din categorie și unghiuri de atac și degajare de 18° și 25°, datorită consolelor scurte.

Renault KOLEOS

Noi echipamente

SUV-ul are o echipare completă în ceea ce privește sistemele de asistență la condus. Generația anterioară dispunea de o alertă la depășirea benzii de rulare (LDW), sistem de avertizare pentru unghiul mort (BSW), sistem de recunoaștere a semnelor de circulație, sistem adaptiv pentru faza lunga (AHL), 360° Park Assist – Asistent la parcare 360° și Easy Park Assist –  sistem de asistență la parcarea de tip “mâini libere. Din septembrie 2018, gama s-a îmbogățit cu Adaptive Cruise Control (ACC) în echiparea de serie, pe toate versiunile și alertă la detectarea oboselii (UTA). Sistemul de asistență la frânarea de urgență (AEBS City și Inter-Urban) integrează o nouă funcție de detectare a pietonilor în oraș.

În funcție de versiuni, Noul Koleos poate fi echipat cu blocuri optice „LED Pure Vision”, care au în același timp funcția de fază lungă, cât și luminile de întâlnire. Luminile de zi îi dau un aspect unic. Noaptea, această tehnologie se dovedește cu 20% mai puternică decât un fascicul de halogen tradițional, îmbunătățind semnificativ vizibilitatea. În spate, blocurile optice de zi precum și de noapte sunt dotate cu tehnologie Edge Light care îi dau un efect 3D de lumină brută și strălucitoare, de departe, dar și de aproape.

Sistemul multimedia și de navigație R-LINK 2 este propus cu două tipuri de ecran (în funcție de versiune): orizontal de 7 inch sau vertical de 8,7 inch. Compatibilă cu Apple CarPlay și Android Auto, funcția de replicare a smartphone-ului pe ecran se activează în mod vertical pentru a facilita lectura, cu afișarea Apple CarPlay pe întregul ecran. Noul Koleos dispune de recunoaștere vocală, printr-o comandă de activare pe volan, cu ajutorul căreia se gestionează navigația, telefonul, aplicațiile, lectura mail-urilor și radioul. Un catalog de aplicații concepute în mod special pentru a fi folosite în mașină este accesibil prin R-LINK Store. Printre ele este disponibilă chiar și aplicația de navigație Waze. Cele două prize USB sunt acum plasate, mult mai practic, sub consola centrală, la baza schimbătorului de viteze.

Leave a Comment