Share

Clubul Fiorentina, cumpărat de un american cu 150 mil. euro

Mediacom Communications, firma miliardarului american Rocco Commisso, a anunțat achiziționarea clubului italian de fotbal Fiorentina.

Clubul Fiorentina a fost deţinut până acum de fraţii Andrea şi Diego Della Valle. Termenii tranzacţiei nu au fost precizaţi. Potrivit unei surse Reuters, tranzacţia se ridică la circa 150 de milioane de euro.

Commisso, născut în Italia, deţine clubul de fotbal New York Cosmos şi este preşedinte şi director general al Mediacom, al cincilea operator de cablu din SUA. Averea italo-americanului se ridică la 4,4 miliarde de dolari.

Pasionat de fotbal și fan Juventus Torino, Commisso a tot încercat să cumpere un club în Serie A, după ce investise la Cosmos New York. A făcut oferte pentru Roma, Sampdoria şi Milan (anul trecut), dar toate tranzacţiile au eşuat.

Fiorentina a avut un sezon foarte slab, în care a încheiat pe locul 16, salvându-se de la retrogradare în ultima etapă. Echipa a câştigat de două ori Serie A, în 1956 şi 1969, şi mai are în vitrină şase Cupe ale Italiei, ultima în 2001, şi o Cupă a Cupelor (1961).

Leave a Comment