Share

Profit operațional record pentru Toyota

Într-un adevărat festival al prezentărilor de rezultate financiare spectaculoase, producătorii auto dovedesc că nici criza semiconductorilor și nici pandemia nu au avut efecte dezastruoase asupra bilanțurilor. Astăzi a venit rândul Toyota.

Toyota Motor Corp, cel mai mare producător auto nipon, a raportat un profit operaţional record, de 9,15 miliarde de dolari (997,49 miliarde de yeni) în trimestrul doi din 2021, în urma redresării vânzărilor şi a gestionării deficitului de cipuri mai bine decât multe rivale.

Conform Reuters, analiştii se aşteptau la un profit operaţional trimestrial de 752 miliarde de yeni, după ce în trimestrul doi din 2020 compania înregistrase un câştig de doar 13,9 miliarde de yeni.

Totuşi, Toyota a menţinut estimarea din mai privind un profit operaţional de 2.500 miliarde de yeni în actualul an fiscal, din cauza incertitudinilor provocate de extinderea pandemiei în economiile emergente, a deficitului de semiconductori şi a preţului mai ridicat al componentelor.

Analişti intervievaţi de Refinitiv se aşteaptă la un profit operaţional de 2.880 miliarde de yeni în anul fiscal care se va încheia în martie 2022.

Citește și:
– Ford estimează rezultate pozitive în 2021. SUV-ul Puma, cel mai vândut model al mărcii în Europa

Producătorul auto nipon a menţinut estimarea privind vânzarea a 8,7 milioane de vehicule în actualul an fiscal, în creştere de la 7,65 milioane de unităţi anul trecut.

Şi profitul net a urcat la nivelul record de 897,83 miliarde de yeni (8,2 miliarde de dolari) în trimestrul doi din 2021, în urma cursului de schimb favorabil, în timp ce vânzările Toyota au urcat cu 72,5%, la 7.940 miliarde de yeni.

În acest an fiscal compania se aşteaptă la o creştere de 2,4% a profitului net, la 2.300 miliarde de yeni.

Citește și:

Leave a Comment