Share

Potențială colaborare Hyundai – Iveco pentru vehiculele partajate

Producătorul italian de vehicule comerciale Iveco Group și grupul coreean Hyundai au anunțat semnarea unui acord preliminar în domeniul vehiculelor pentru car sharing.

Conform anunțului făcut de cei doi producători auto, Hyundai și Iveco, în viitorul apropiat va fi explorată o posibilă colaborarea în ceea ce privește tehnologia vehiculelor partajate, a aprovizionării comune și a schimbului de componente.

Cele două companii au semnat un memorandum de înțelegere (MoU), care marchează un pas preliminar în evaluarea potențialelor cooperări în domeniul tehnologiei și platformelor.

„Domeniile de posibil interes reciproc sunt sistemele de propulsie electrice și platformele, dar și automatizarea vehiculelor sau conectivitatea”, au menționat oficialii Iveco.

Analiștii consideră de mult timp Iveco drept o potențială țintă a unor fuziuni sau achiziții. În acest context ei menționează dimensiunea redusă a companiei în comparație cu rivalii europeni precum divizia Traton a grupului Volkswagen, Daimler Truck sau Volvo AB.

O potențială cooperare cu Hyundai nu va afecta parteneriatul deja existent între Iveco și compania americană Nikola cu privire la camioanele electrice și cu hidrogen, a declarat un purtător de cuvânt al companiei italiene.

Deși nu mulți cunosc acest detaliu, grupul Hyundai include, pe lângă mărcile Hyundai, Kia sau Genesis, o puternică divizie de vehicule comerciale care deține în portofoliu camioane și autobuze electrice sau cu hidrogen.

Citește și:

Leave a Comment