Share

Poliția braziliană a descoperit un atelier care producea mașini Ferrari și Lamborghini false

Presa din Brazilia prezintă cazul unei familii braziliene care produce și vinde clone ale unor modele Ferrari și Lamborghini. În februarie, un alt atelier similar a fost închis de poliția din statul sud-american.

Conform publicației braziliene Folha de Sao Paulo, poliția a descins ieri, 15 iulie, într-un atelier auto din Itajai, la 100 de kilometri de Florianopolis. La fața locului, polițiștii au descoperit opt caroseii ale unor vehicule Ferrari și Lamborghini aflate în diferite faze de realizare. Deși investigatorii nu au dezvăluit ce modele erau copiate, ei au menționat că la fața locului au găsit, pe lângă caroserii, mai multe componente gata de a fi instalate, accesorii cu logo-urile mărcilor de lux menționate și piese contrafăcute. Mai mult chiar, motoarele utilizate în componența mașinilor Ferrari și Lamborghini aparțineau unor vehicule vechi produse de cu totul alte mărci. „Partea mecanică aparținea altor vehicule vechi. Într-una dintre mașini era instalat propulsorului unui bătrân Opel Omega”, au menționat polițiștii.

Începută cu două luni în urmă, investigația a fost cauzată de o reclamație a unei firme de avocatură din Sao Paulo care nu a menționat încă dacă reprezintă producătorii italieni Ferrari sau Lamborghini. În plus, alte două reclamații au fost depuse anterior de clienți care plătiseră avansul pentru mașini, dar fuseseră amânați de mai multe ori cu livrarea. Conform acestora, prețul solicitat de proprietarii atelierului pentru un vehicul era cuprins între 180.000 de reali și 250.000 reali (43.000 – 59.000 de euro), iar motivul menționat pentru un preț atât de scăzut față de cel solicitat de mărcile italiene era asamblarea mașinilor ca prototipuri sau vehicule preserie.

Pe lângă proprietarii atelierului clandestin care asambla modele Ferrari și Lamborghini, poliția a arestat doi mecanici găsiți la fața locului și a anunțat extinderea cercetărilor către cei care au comandat mașinile în urma unor anunțuri găsite pe rețelele de socializare. Dacă se dovedește că aceștia știau că vehiculele sunt contrafăcute vor fi și ei aduși în fața judecătorului.

Este important de menționat că acesta nu este primul caz de acest fel din Brazilia. În februarie, un alt atelier, din Sao Bernardo de Campo de această dată, a fost închis la solicitarea directă a mărcilor italiene Ferrari și Lamborghini. Cel puțin asta susține publicația braziliană.

Leave a Comment