Share

Lotus anunță lansarea modelului Evija, un supercar de 2.000 CP cu un preț de 1,7 milioane de lire

Oficialii Lotus au anunțat aseară lansarea unui nou model menit să readucă firma britanică deținută de Geely în atenția clienților. Evija are caracteristici spectaculoase și un preț pe măsură.

Conform datelor tehnice puse la dispoziție de producător, Lotus Evija va fi cea mai puternică mașină de serie construită vreodată și cel mai puternic și mai scump vehicul produs de marca britanică. Puterea totală de 2.000 CP este livrată de patru motoare electrice care pot impune vehiculului o accelerație de la 0 la 100 km / h în mai puțin de trei secunde. Viteza maximă „depășește” 322 km / h. Cele patru motoare electrice permit „creierului electronic al mașinii” să împartă cuplul la roțile cu cea mai bună tracțiune în orice moment. Acest lucru oferă „un răspuns dinamic excepțional și agilitate pe drum”, explică oficialii Lotus.

Fiind un model electric, un detaliu important pentru orice client este autonomia. Ei bine, cei de la Lotus promit 400 km, conform ciclului WLTP, cu o singură încărcare. De asemenea, viteza cu care pot fi încărcate bateriile este extrem de importantă, iar Lotus anunță o noutate spectaculoasă în acest domeniu. Dezvoltat împreună cu Williams Advanced Engineering, pachetul de baterii ar fi compatibil cu o viitoare rețea de încărcare de 800 kilowați, dar deocamdată poate fi reîncărcată de la 0 până la 100 % în doar 18 minute folosind cele mai recente și puternice puncte de încărcare de 350 kW. Cel puțin asta susțin inginerii Lotus.

Lotus Evija va fi un model „halo” pentru constructorul britanic de automobile, acesta propunându-și să restabilească imaginea sa de constructor global de vehicule sport după preluarea de constructorul auto chinez Geely.

Lotus Evija
Lotus Evija
Lotus Evija

Leave a Comment