Share

Pârtia Subteleferic din Poiana Braşov, închisă pentru public

Pârtia de schi Subteleferic din Poiana Braşov va fi închisă pentru public începând din acest weekend şi până pe 25 februarie.

Primăria Brașov a anunțat că până pe 25 februarie pe pârtia Subteleferic din Poiana Brașov urmează să se desfășoare mai multe competiţii de schi, inclusiv Campionatul Naţional de Schi Alpin aflat, în premieră, sub egida Federaţiei Internaţionale de Schi (FIS).

Începând de marţi şi până vineri inclusiv, pe pârtia de schi Subteleferic va avea loc Campionatul Naţional de Schi Alpin, la care vor participa aproximativ 100 de schiori, inclusiv unii din afara ţării. Competiţia se va desfăşura fără public.

La aceasta se adaugă, în acest weekend, două competiţii dedicate copiilor – pe 19 februarie Cupa Active Ski, iar pe 20 februarie – Cupa ProX la schi alpin.

„Schiorii care coboară pe pârtia Sulinar, vor putea utiliza breteaua spre pârtia Bradul sau, în cazul în care vor să ajungă la gondolă, vor putea coborî pe zona amenajată dintre pădure şi zona de concurs. Cei care vor coborî pe Drumul Roşu, vor trebui să utilizeze pârtia 3D, pentru a ajunge la gondolă. Toate pârtiile sunt în condiţii foarte bune. Stratul de zăpadă bătută pe pârtiile din partea superioară a muntelui are aproximativ 60 de cm, iar pe cele din partea inferioară are 40 de cm. În acest moment, pentru că permit condiţiile meteo, se produce zăpadă artificială în zona superioară a pârtiei Ruia, în zonele înclinate de pe Lupului superior şi pe pârtia Subteleferic”, a transmis Primăria Braşov vineri.

Chiar dacă nu s-a mai atins numărul de treceri din 3 februarie, când s-au înregistrat 35.504 treceri prin turnichete, în această lună s-a depăşit de mai multe ori pragul de 30.000 de treceri, ultimul weekend fiind primul cu peste 90.000 (91.041) de treceri în cele trei zile.

Citește și:

Leave a Comment