Share

Domeniul schiabil Harghita-Mădăraş se deschide pe 1 decembrie

Sezonul de schi se deschide joi, 1 decembrie, pe domeniul schiabil de la Harghita-Mădăraş, acolo unde tunurile de zăpadă sunt puse în funcţiune de câteva zile.

Administratorul pârtiilor de schi din zonă, Sipos Zoltan, a declarat, că vor fi funcţionale pârtiile Kicsi Sugo şi Kicsi Mihaly, de dificultate mică, respectiv medie.

Pârtia Kicsi Sugo este o pârtie de dificultate uşoară, cu o lungime de 200 de metri, în vreme ce pârtia Kicsi Mihaly are o dificultate medie, cu o lungime de 300 de metri. Ambele pârtii beneficiază de transport pe cablu.

Sipos Zoltan a menţionat pentru Agerpres că, în zonă, noaptea temperaturile sunt negative, motiv pentru care tunurile de zăpadă pot funcţiona fără probleme. Acesta a mai arătat că există interes din partea iubitorilor sporturilor de iarnă, mai ales în contextul în care mulţi au zile libere şi doresc să şi le petreacă pe pârtie.

Şi anul trecut, pârtiile de la Harghita-Mădăraş au fost primele în care s-a putut schia în judeţul Harghita.

Potrivit oficialilor domeniului schiabil de la Harghita-Mădăraş, pentru a urca în staţiune cu maşina se recomandă folosirea cauciucurilor de iarnă, echipate cu lanţuri antiderapante.

„Drumurile de acces sunt înzăpezite şi cu gheaţă, de aceea vă rugăm să urcaţi doar cu cauciucuri de iarnă. Folosirea lanţurilor antederapante este obligatorie”, arată aceștia.

1 Comment on this Post

  1. Inca este doar zapada artificiala. Sa speram ca va ninge.

    Răspunde

Leave a Comment