Share

Olanda a câștigat Eurovision 2019

Duncan Laurence, reprezentantul Olandei, a câştigat aseară Eurovision 2019 cu piesa „Arcade”. Reprezentanta României, Ester Peony, nu s-a calificat nici măcar în finală.

Olanda s-a clasat pe primul loc, cu 492 de puncte, urmată de Italia, cu 465 de puncte şi Rusia, cu 369 de puncte. Învingătorul a fost ales în urma voturilor juriilor de specialitate şi fanilor din ţările participante, aceştia din urmă exprimându-şi opţiunea prin SMS sau prin intermediul aplicaţiei mobile dedicate Eurovision.

Reprezentanta României, Ester Peony, nu s-a calificat în finala Eurovision 2019, piesa cântătă de ea, „On a Sunday” nefiind la înălțimea concursului. De altfel, parcă știind că au o piesă slabă, reprezentanții României au mizat mai mult pe efecte speciale decât pe melodie și interpretare.Pentru prima dată în istoria participării ţării noastre la competiţia europeană bugetul alocat – 100.000 de euro – a fost folosit cu preponderență pentru efecte speciale.

Cea care a deschis show-ul finalei de la Tel Aviv a fost Netta Barzilai, câştigătoarea de anul trecut a concursului cântecului european. De altfel, spectacolul de la Tel Aviv a reunit foşti câştigători sau vedete Eurovision precum Dana International, Conchita, Mans Zelmerlow, Eleni Foureira, Verka Serduchka şi Gali Atari.

Madonna a fost invitatul special al finalei Eurovision şi a cântat sâmbătă, pe scena de la Tel Aviv, hitul „Like a Prayer” şi noul său single, „Future”, acesta din urmă alături de rapperul Quavo. „Sunteţi toţi câştigători”, le-a spus Madonna artiştilor de la Eurovision, înainte de a urca pe scena concursului. „Să nu subestimaţi niciodată puterea muzicii!”, a exclamat ea.

Desfăşurat sub sloganul „Dare to Dream”, concursul Eurovision de la Tel Aviv a fost prezentat de Bar Rafaeli, Erez Tal, Assi Azar şi Lucy Ayoub.

Citește și:

Leave a Comment