Share

Proiectul pasajului Doamna Ghica din București prinde contur. Urmează deschiderea șantierului

Primăria municipiului București a anunțat că a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția pasajului Doamna Ghica – Colentina cu Trustul de Clădiri Metropolitane București. Proiectul ar putea fi gata, cel mai devreme, la finalul anului 2020. Până atunci însă lucrările ar putea cauza haos în traficul și așa extrem de aglomerat din zonă.

Un proiect de infrastructură mult-trâmbițat încă de pe vremea când primari ai Capitalei erau Videanu și, mai apoi, Oprescu, pare să fi intrat în linie dreaptă. Extrem de necesar pentru a descongestiona o zonă în care traficul este blocat de-a lungul întregii zile, pasajul suprateran Doamna Ghica va crea însă probleme majore pe perioada construcției. Din cauza lățimii reduse a șoselei Doamna Ghica, mai ales între șos. Colentina și blvd. Lacul Tei, pe durata construcției traficul din zonă va fi și mai dificil decât până acum. Conform oficialilor PMB, nebunia ar trebui să înceapă în această toamnă.

„Acest proiect de infrastructura este extrem de necesar pentru București și va contribui decisiv la fluidizarea traficului într-o zonă foarte aglomerată a Capitalei. La propunerea mea, la începutul anului au fost aprobați în Consiliul General indicatorii tehnico-economici, iar acum am semnat contractul pentru proiectare și execuție. Contractul presupune proiectarea, care va dura trei luni și execuția lucrărilor, estimată la 12 luni. Conform studiului de fezabilitate realizat de Compania Municipală Dezvoltare Durabilă București S.A., pasajul va avea câte două benzi pe sens”, a explicat Gabriela Firea, primarul Bucureștiului.

Proiect de 28 mil. euro

Costul estimat al lucrărilor, aprobat prin HCGMB nr. 4/2019, se ridică la aproximativ 28 de milioane de euro. Proiectul va începe din zona intersecției străzii Doamna Ghica cu Bulevardul Lacul Tei. Accesul spre pasaj va fi reconfigurat, iar partea carosabilă va fi extinsă de la 4 benzi la 6 benzi. Toate intersecțiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate ținând cont de noua configurație stradală, pentru asigurarea unei circulații fluente.

De asemenea, în conformitate cu discuțiile avute cu membrii Comisiei Tehnice de Circulație, s-au păstrat numărul și poziția celor trei stații de autobuz. Trotuarele se vor proiecta pe ambele părți ale arterei și vor avea o lățime de minimum 1,5 metri.

Conform PBM, avantajele realizării acestui proiect sunt incontestabile. „Se vor elimina blocajele de trafic din zonă, va crește viteza de circulație și accesibilitatea zonei, se va reduce rata accidentelor prin adoptarea unor măsuri de siguranță, realizarea pasajul având impact și asupra mediului prin reducerea prafului, zgomotului, noxelor, preluarea și descărcarea apelor pluviale”, consideră oficialii primăriei.

Toate acestea se vor putea concretiza însă abia după finalizarea lucrărilor, adică la finalul lui 2020. Până atunci, zona devine un șantier. Ar mai fi de menționat că, dacă realizarea acestui pasaj va descongestiona zona Colentina – Doamna Ghica – Lacul Tei, întreaga babilonie de acolo va fi mutată la intersecția cu Șoseaua Pantelimon, în zona Delfinului, unde vor ajunge toate mașinile care vor traversa pasajul D-na Ghica. În prezent, chiar și fără creșterea de trafic generată de realizarea proiectului anunțat acum de PMB, coloanele de mașini care încearcă să traverseze intersecția din Pantelimon se întind pe kilometri buni.

Pasaj D-na Ghica - Colentina

Leave a Comment