Share

Noul patinoar Flamaropol s-a dus pe gheață

Bucureștenii mai au de așteptat ani buni până ce vor avea patinoar. Singura capitală europeană fără patinoar își păstrează titulatura rușinoasă. Cum PMB tocmai a reziliat contractul cu constructorul este limpede că patinoarul Flamaropol nu va fi gata în viitorul apropiat.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a anunțat că PMB a luat decizia rezilierii contractului de lucrări la Patinoarul Flamaropol, întrucât lucrările la acest obiectiv de investiţii au înregistrat întârzieri majore, iar constructorul nu a luat măsuri pentru remedierea situaţiei.

„Încă de anul trecut, Primăria Municipiului Bucureşti a solicitat antreprenorului transmiterea unui program de execuţie revizuit, justificarea întârzierilor înregistrate, modalităţile de recuperare a acestora, cu precizarea fermă a măsurilor şi resurselor ce urmează a fi utilizate, însă, deşi au existat numeroase întâlniri între reprezentaţii PMB şi constructor, acesta nu şi-a asumat niciun termen. Urmează expertizarea lucrărilor executate, stabilirea restului de executat, precum şi lansarea procedurilor de achiziţie publică pentru finalizarea obiectivului de investiţii. Vom face toate demersurile astfel încât să terminam acest patinoar cât mai repede posibil, iar bucureştenii să aibă un patinoar modern, la standarde europene”, a explicat Firea, citată în comunicat.

Potrivit PMB, în prezent, lucrările la Patinoarul Flamaropol, începute în anul 2017, sunt executate în proporţie de 35%. Au fost finalizate lucrările de fundare, pentru corpurile de clădire A, B, C şi D şi lucrările de suprastructură ale Corpului A, cu excepţia etajului tehnic.

Patinoarul va avea o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 9.500 mp, cu o capacitate de 3.100 locuri, inclusiv VIP. De asemenea, acoperişul viitorului patinoar va fi pietonal, sub formă de relief artificial orientat spre lacul din imediata vecinătate. Pe teren se va asigura şi o zonă de parcare în aer liber pentru aproximativ 82 autoturisme.

Până ce PMB va reuși să ducă la bun sfârșit un proiect anunțat cu surle și trâmbițe, dar rămas la stadiul de ziduri goale, bucureștenii sunt nevoiți să apeleze la patinoarul Telekom Arena construit de omul de afaceri Ion Țiriac la Otopeni, în vecinătatea Capitalei.

Leave a Comment