Share

Tinerii României pierd semifinala Campionatului European Under 21, dar câștigă aprecierile întregii lumi

Echipa națională de tineret a României a pierdut semifinala Campionatului European Under 21, însă jocul prestat de fotbaliștii români a încântat atât asistența de pe stadionul Renato Dall’Ara din Bologna cât și specialiștii și presa internațională.

România a început curajos meciul cu Germania având o statistică mai bună întraga repriză întâi. În ciuda presiunii exercitate de români, Nadiem Amiri a deschis scorul în minutul 21 la capătul unui contraatac încheiat cu un şut din marginea careului printre picioarele lui Alexandru Paşcanu.

Din fericire pentru noi și total meritat, arbitrul a fost convins de jucători să consulte VAR-ul la o fază încinsă din careul german. Drept efect, israelianul a dictat lovitură de la 11 metri considerând că Ianis Hagi a fost faultat de Baumgartl. În minutul 26 George Puşcaş a șutat și, în ciuda opoziției portarului german, a reușit să egaleze scorul de pe tabelă.

A urmat o nouă perioadă de dominare a echipei noastre. Ajutată de susținerea suporterilor și în ciuda temperaturii infernale de la Bologna, România a înscris din nou în minutul 44, după o pasă spectaculoasă a lui Ianis Hagi, o preluare și o centrare perfecte ale lui Andrei Ivan și o minge plasată cu capul exact în colțul porții de același atacant George Puşcaş.

Ianis Hagi, înger și demon

După o primă repriză în care a coordonat perfect jocul echipei României și în care a obținut lovitura liberă care a anulat primul avantaj al nemților, Ianis Hagi a gafat la începutul celei de a doua reprize faultând în careul propriu. În urma penalty-ului acordat de arbitru, Luca Waldschmidt a înscris în minutul 51 egalând situația de pe tabelă 2 – 2.

Primirea golului pare să fi năucit echipa României care, pe tot parcursul celei de a doua reprize, a încercat din răsputeri să facă față atacurilor germane. Grație ratărilor, dar și voinței divine, Germania nu a reușit să mai înscrie deși a avut mai multe ocazii monumentale de gol.

Lovitura de grație pentru România a venit în minutul 88 când Germania a obținut o lovitură liberă de la marginea careului transformată în gol tot de Luca Waldschmidt. Apoi, în minutul 92, Germania a mai marcat un gol care nu a făcut decât să confirme superioritatea din repriza secundă a nemților.

În ciuda înfrângerii, România rămâne cu imaginea extraordinară asigurată fotbalului nostru în fața spectatorilor din întreaga lume și cu o calificare la Olimpiadă. În plus, românii prezenți în tribune la toate meciurile echipei noastre au impresionat prin susținerea echipei proprii.

Leave a Comment