Share

Noi promisiuni ale ministrului Grindeanu: minimum 200 km de autostradă până la finalul lui 2024

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că numărul minim de kilometri de autostradă care vor fi daţi în circulaţie până la finalul anului 2024 ar urma să fie 200.

Aflat din nou într-o vervă a declarațiilor pozitive, dar fără suport în fapte, ministrul Grindeanu a anunțat că, în viziunea sa, până la finalul lui 2024 în România ar trebui să fie utilizabili încă 200 de kilometri de autostradă. Ba chiar, oficialul a menționat și un scenariu optimist care vizează atingerea a 300 km.

„În cei 30 de ani de după Revoluţie statul român a rămas dator cu multe vizavi de cetăţeanul român. Printre primele datorii neonorate este cea legată de de infrastructură. Lucrurile în acest domeniu au mers prost, chiar foarte prost – şi nu trebuie să facem noi comparaţii cu ţări mai dezvoltate, ci cu unele din jurul nostru şi să vedem cât s-a dezvoltat această infrastructură de transport. Lucrurile acestea trebuie să se schimbe, indiferent de guvern, de ministru, de culoarea guvernului, de preşedinte ş.a.m.d. Eu am spus că până la finalul anului viitor – şi am spus asta în repetate rânduri, adică 2023 şi 2024, minimumul de kilometri pe care îl vom da în circulaţie va fi de 200”, a declarat Sorin Grindeanu.

El și-a luat totuși și măsuri de precauție în eventualitatea ratării acestui obiectiv găsind drept potențial vinovate condiţiile meteo.

„Eu vă asigur că până la finalul anului 2024 acest lucru se va întâmpla, ba chiar din contră, sunt cât se poate de sigur, având săptămânal şedinţă cu cei de la CNAIR de progres, pe fiecare şantier în parte. Am fost să văd mare parte dintre ele şi o să merg şi în perioada următoare. Acest număr, de 200, până la sfârşitul anului 2024, va fi depăşit. Există un scenariu optimist – şi de ce spun optimist, ca să clarific toate aspectele. Nu e vorba de finanţare, nu e vorba de alte lucruri, e vorba până la urmă şi de anumite condiţii meteo. Am avut, de exemplu, în această primăvară, pe zona Transilvania, o primăvară, chiar început de vară, extrem de ploioasă. Nu s-a putut lucra. Există un scenariu optimist să ajungem în aceşti doi ani chiar spre 300”, a încheiat ministrul Transporturilor.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a participat pe 16 august 2023 la semnarea contractului pentru proiectarea şi execuţia Lotului 3 al Autostrăzii Sibiu-Făgăraş.

Leave a Comment