Share

CJ Prahova anunță debutul lucrărilor pentru Centura Comarnic. Din noiembrie 2024 drumul spre Brașov ar putea fi mai rapid

Consiliul Judeţean (CJ) Prahova a anunțat că lucrările pentru realizarea Centurii Comarnic încep luni, termenul de finalizare a investiţiei fiind noiembrie 2024.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, va fi prezent, luni după-amiază, la Comarnic, la demararea lucrărilor de construcţie a Centurii Comarnic, „un proiect de infrastructură esenţial pentru descongestionarea circulaţiei rutiere pe Valea Prahovei, pentru dezvoltarea oraşului Comarnic şi a judeţului Prahova”, notează oficialii CJ.

Centura va ocoli oraşul Comarnic şi DN 1 prin vest, va avea o lungime de aproape 6 km şi două benzi de circulaţie.

În cadrul proiectului, vor fi construite trei poduri noi şi va fi dublat podul peste râul Prahova de pe DJ 101R. În acelaşi timp, se va construi un pasaj peste râul Prahova şi calea ferată Ploieşti-Braşov, precizează sursa citată.

La intersecţiile cu DN 1, sunt prevăzute sensuri giratorii dimensionate, astfel încât să preia traficul actual care va proveni de pe centura Comarnic şi din oraşul Comarnic. Centura Comarnic va servi ca drum de descărcare a viitoarei autostrăzi.

Termenul de finalizare a lucrărilor este noiembrie 2024, informează Consiliul Judeţean Prahova.

„Consiliul Judeţean Prahova a făcut studiul de fezabilitate pentru acest traseu şi a propus proiectul Ministerului Transporturilor/CNAIR – ca descărcare de pe viitoarea autostradă A3 (pentru facilitarea accesului în oraşe/staţiuni al turiştilor şi pentru ca autostrada să nu fie încărcată de localnici). Pe 8 decembrie 2022, s-a încheiat un parteneriat între Consiliul Judeţean Prahova şi Ministerul Transporturilor/ CNAIR – prin care CJ Prahova implementează proiectul, iar CNAIR îl finanţează prin Programul Operaţional Transporturi 2021-2027”, arată oficialii CJ Prahova.

Preşedintele instituției, Iulian Dumitrescu, a semnat, pe 22 mai 2023, contractul de proiectare şi execuţie a proiectului. Licitaţia pentru acest obiectiv de investiţii a fost câştigată de asocierea SSC Frasinul SRL (lider) – SC Artehnis SRL, la valoarea de 236.740.000 lei fără TVA.

Leave a Comment