Share

Meteorologii anunță zăpadă de 1 – 2 cm la București

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunțat că vremea se va răci accentuat în această noapte. La București ninsoarea ar putea lua locul ploii și este chiar așteptată depunerea unui strat de zăpadă.

ANM a emis, sâmbătă, o informare meteo valabilă pentru intervalul 21 martie, ora 18:00 – 25 martie, ora 8:00, care vizează o răcire accentuată a vremii, ninsori şi strat de zăpadă şi intensificări ale vântului în întreaga ţară.

Potrivit meteorologilor, vremea se va răci accentuat, devenind treptat deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie.

În noaptea de sâmbătă spre duminică (21/22 martie) şi în cursul zilei de duminică (22 martie) aria precipitaţiilor predominant sub formă de ninsoare va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane şi local Transilvania, Maramureş şi Moldova.

Din a doua parte a nopţii de duminică spre luni (22/23 martie) precipitaţiile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în cea mai mare parte a ţării şi se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în zonele de munte şi în regiunile sudice. Izolat vor fi posibile depuneri de polei.

Zăpadă la București?

Conform ANM, la București vremea se va răci accentuat duminică, iar temperatura maximă nu va depăşi 9 grade.

Mai ales în cursul nopţii de duminică se vor semnala precipitaţii, la început sub formă de ploaie, apoi vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă neuniform de 1…2 cm. Vântul va sufla moderat, temporar cu unele intensificări ce vor atinge la rafală viteze de 40…50 km/h. Temperatura maximă va fi de 7…9 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad.

Luni, vremea va deveni deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie iar temperatura maximă va fi de 2…3 grade. Cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade. Temporar vor fi precipitaţii, ziua sub formă de lapoviţă, ninsoare şi trecător ploaie, iar în noaptea de luni spre marţi va ninge. Stratul de zăpadă depus la finalul intervalului 23 – 24 martie va fi de 2…5 cm. Vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 55…65 km/h, viscolind ninsoarea mai ales pe parcursul nopţii.

În intervalul 24 martie ora 8:00 – 25 martie ora 8:00 vremea se va menţine închisă şi deosebit de rece. Va continua să ningă, cu precădere în cursul zilei, astfel că va creşte probabilitatea ca stratul de zăpadă total depus să depăşească 8…10 cm. Vântul va avea intensificări cu viteze de 50…65 km/h, viscolind ninsoarea. Temperatura maximă va fi de 2…4 grade, iar cea minimă de -2…0 grade.

Trebuie menționat că și în urmă cu o săptămână ANM a anunțat lapoviță în București, însă vremea s-a dovedit mai puțin aspră.

Citește și:

Leave a Comment