Share

Ludovic Orban: Lucrările la drumul expres Craiova – Pitești vor începe „pe bune”

Ludovic Orban, prim-ministrul României a declarat aseară că ordinul de începere a lucrărilor la drumul expres Craiova-Piteşti va fi dat în curând, iar lucrările vor începe „pe bune”.

„După butaforia penibilă în care ei (pesediştii, n.r.) au zis că au dat drumul la lucrări, fără să aibă proiectarea făcută, fără să aibă ordin de începe a lucrărilor, fără să aibă exproprierea făcută (…), vă daţi seama cam ce sunt în stare să mimeze aceşti pesedişti. Dar ne ocupăm de proiectul acesta, drumul expres Craiova-Piteşti, este un angajament luat de Guvernul României în 2008, când eu eram ministru al Transporturilor şi l-am contrasemnat şi eu în negocierile avute cu cei de la Ford”, a declarat Ludovic Orban.

Primul ministru a adăugat că este un angajament luat de Guvernul României şi „cu siguranţă” va fi dat ordinul de începere a lucrărilor.

„Pentru că Ford a cerut, normal, având o producţie foarte mare de maşini, aveau nevoie să transporte acele maşini, au cerut acest drum expres în autostradă de pe coridorul IV paneuropean. Şi noi ne-am angajat că facem lucrul respectiv. Noi am făcut studiul de fezabilitate, am aprobat indicatorii tehnico-economici, un an de zile cred că a durat. Am pregătit documentaţiile de licitaţie şi din 2008 până în 2019 nu s-a făcut aproape nimic. Dar aici cu siguranţă vom da ordinul de începere a lucrărilor, pe bune. Pe bune, nu butaforia pe care au făcut-o ei”, a detaliat Orban.

Citește și:

Leave a Comment