Share

Liviu Dragnea face noi promisiuni și acuză oameni aflați în subordinea propriului Guvern

Liviu Dragnea, liderul PSD, partid aflat în coaliția de guvernare, promite realizarea unor drumuri expres importante pentru zona de sud-est a țării și acuză „câţiva derbedei securişti în unele ministere care blocheză”. Oficialul pare a uita că PSD este cel care, alături de ALDE, a numit Guvernul și că „derbedeii”, cum îi numește el, sunt conduși de miniștri numiți de partidul pe care îl conduce. Iar PSD nu se află la guvernare de ieri, ci de aproape șapte ani.

O declarație a liderului PSD, Liviu Dragnea, a dat naștere unor noi valuri de indignare și uimire. Oficialul a declarat în discursul susţinut la conferinţa de alegeri a PSD Gorj că drumurile expres Târgu-Jiu – Craiova şi Craiova – Piteşti şi cel până la Reşiţa se vor face, el adăugând că noul ministru al Transporturilor – care nu e chiar atât de nou dacă avem în vedere că a mai condus instituția în 2017 – trebuie să audă că „mai sunt câţiva derbedei securişti în unele ministere care blochează” astfel de investiţii. Oare acești „derbedei securiști” de ce se mai află în instituții aflate în subordinea Guvernului PSD – ALDE după atâția ani de guvernare? Ce spune asta despre miniștri numiți chiar de Liviu Dragnea și de colegii săi?

„România are bani, avem bani şi doar ne uităm cum stăm cu banii în mână şi nu putem să facem lucrările pe care le-am hotărât. Numai invenţii, numai piedici de la instituţii româneşti. Avem curaj, ne dorim ca ţara asta să se dezvolte? Atunci să nu mai stăm să dormim, să nu mai stăm să ne împiedicăm, să nu mai stăm după cei care nu vor să facă. Dacă vreţi ca toate aceste obiective să se îndeplinească, dacă vreţi să vă uitaţi în ochii copiilor, în ochii semenilor voştri, cu toată sinceritatea şi «să spuneţi că am făcut tot ce a depins de noi, nu ne-am abătut», atunci ieşiţi la luptă, stimaţi colegi, ieşiţi şi spune-ţi adevărul, nu altceva”, a declarat duminică Liviu Dragnea.

Olguța Vasilescu, din nou în Guvern

Oficialul PSD a continuat spunând că „am văzut cât este de aglomerat acest drum Craiova – Piteşti şi nu numai Craiova – Piteşti, toate drumurile au început să fie aglomerate, pentru că economia a crescut în aceşti doi ani foarte mult, rapid, asta înseamnă că şi mărfurile circulă mai mult. Este absolut obligatoriu ca acest drum expres să se realizeze, din câte ştiu pentru două tronsoane s-au semnat contractele, urmează celelalte două tronsoane să intre rapid în procedurile de achiziţie. Există deja la Ministerul Transporturilor o echipă dedicată doar pentru acest drum expres, Olguţa Vasilescu i-a cerut doamnei prim-ministru să accepte să fie consilier onorific al primului ministru pe infrastructură pentru a se implica şi ea direct în a urmări realizarea acestei lucrări care este extrem de importantă pentru această zonă”.

„De asemenea, drumul expres Târgu-Jiu – Craiova este la fel de important, pentru că Gorjul nu are numai potenţial de minerit, nu are numai potenţial turistic, are şi un potenţial uriaş economic şi de dezvoltare economică. Un drum expres face ca multe oportunităţi care acum sunt nefolosite să devină viabile. (…) I-am cerut, de asemenea, domnului ministru al Transporturilor să vorbească cu cei de la companie să se gândească în mod serios în ce măsură şi cât de repede poate Compania Naţională de Drumuri să înceapă să lucreze în regie proprie, inclusiv autostrăzi, pentru că de prea mulţi ani în România companiile şi în special companiile mari, străine, încasează foarte mulţi bani pe claim-uri şi kilometri de autostradă sunt mai puţini decât banii care sunt alocaţi de către statul român şi inclusiv din fonduri europene. (…) I-am spus domnului ministru să se gândească să procedeze în acelaşi fel şi la CFR Infrastructură”, a susținut Liviu Dragnea.

©Lifenews.ro – Articolele lifenews.ro pot fi preluate în limita a 500 de semne și doar cu acordul redacției.

 

Leave a Comment