Share

Industria britanică a luxului ar putea pierde 8 mld. euro din cauza unui Brexit fără acord

Un studiu comandat de principalii actori din industria britanică a luxului arată că sectorul, inclusiv nume precum Burberry sau Bentley, ar putea avea pierderi de circa 6,8 miliarde de lire (7,9 miliarde de euro) din cauza unei prăbușiri a exporturilor.

Nesiguranța în privința modului în care Marea Britanie va părăsi Uniunea Eurpeană (UE) dă mari bătăi de cap oficialilor din marile companii din industria luxului. O cercetare de piață comandată de Walpole, grupul de lobby al marilor companii din această industrie, arată că până la o cincime din exporturile britanice de produse de lux ar fi în pericol dacă țara va părăsi UE fără o înțelegere.

„Companiile are produc obiecte de lux s-au angajat să rămână în Marea Britanie, dar ne pierdem răbdarea cu un guvern ne duce către marginea prăpastiei unui Brexit fără acord”, a declarat Helen Brocklebank, CEO al Walpole.

„Costul pentru economie, rezultate din scăderea exporturilor de produse de lux, va fi de aproape șapte miliarde de lire sterline și credem că banii ar trebui folosiți pentru a întări țara nu pentru a o slăbi. Îndemnăm guvernul să excludă în mod categoric ieșirea din UE fără o înțelegere”, a completat Brocklebank.

Walpole are printre membri circa 250 de mărci de lux, inclusiv Alexander McQueen, Burberry, Bentley, Claridge, Dunhill, Harrods, Glenmorangie, Net-A-Porter, Rolls-Royce Motor Cars și Wedgwood.

Potrivit studiului, cea mai mare parte a prejudiciului va fi cauzată de dificultatea accesului pe piețele din Europa determinate de măsuri tarifare și netarifare precum, de exemplu, cerințe diferite de siguranță sau standarde de mediu.

Aproximativ 80% din mărfurile de lux din Marea Britanie se vând în străinătate, iar Europa este cea mai mare piață.

©Lifenews.ro – Articolele lifenews.ro pot fi preluate în limita a 500 de caractere și doar cu acordul redacției.

Leave a Comment