Share

Gabriela Firea: Pasajul Doamna Ghica va fi gata în 12 luni

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că a semnat autorizaţia de construire pentru lucrările de la Pasajul suprateran Doamna Ghica. Conform edilului, lucrările se vor încheia până la finalul anului viitor.

„Lucrările la Pasajul suprateran Doamna Ghica intră în linie dreaptă. Am semnat autorizaţia de construire. Urmează devierea şi modernizarea tuturor reţelelor edilitare din zonă – apă, canalizare, gaze naturale, termoficare, electrice, iluminat public, telecomunicaţii şi sistematizare drumuri, conform proiectului”, a scris Firea pe Facebook.

Gabriela Firea a precizat că acesta este un proiect esenţial pentru fluidizarea traficului din Bucureşti. „Pentru că zona Doamna Ghica este una foarte aglomerată, la propunerea mea, la începutul anului, au fost aprobaţi de către CGMB indicatorii tehnico-economici. În primăvară am semnat contractul pentru proiectare şi execuţie cu Trustul de Clădiri Metropolitane, iar acum am semnat autorizaţia de construire. Proiectarea a durat trei luni, aşa cum am promis, şi, conform contractului, lucrările se vor finaliza în 12 luni. Costul estimat al lucrărilor este de 28 de milioane de euro”, a menţionat Firea.

Potrivit acesteia, proiectul vizează realizarea unui pasaj suprateran la intersecţia străzilor Doamna Ghica cu Şoseaua Colentina şi are în vedere o îmbunătăţire a condiţiilor de circulaţie şi transport din zonă, asigurând o mai mare siguranţă şi o fluidizare a traficului rutier în nord-estul Capitalei. Pasajul superior va avea o parte carosabilă alcătuită din două benzi de circulaţie pe sens.

Cu o utilitate clară, noul pasaj va genera însă mari probleme de trafic în zona intersecției șoselei Doamna Ghica cu șoseaua Pantelimon, acolo unde deja aglomerația este la cote alarmante. Din nefericire, Gabriela Firea nu vorbește despre un plan complet de fluidizare a traficului pe axa de est a Bucureștiului astfel încât să nu mute aglomerația de la o intersecție la alta.

Citește și:

Leave a Comment