Share

Germania vrea să susțină operatorul aerian Condor, parte a Thomas Cook. Lufthansa nu exclude o ofertă

Lufthansa nu intenţionează să achiziţioneze touroperatorul britanic Thomas Cook, aflat de astăzi în faliment, însă nu exclude o ofertă pentru divizia sa Condor.

Conform oficialilor Lufthansa, operatorul aerian nu intenţionează să achiziţioneze compania britanică Thomas Cook, dar nu exclude o ofertă pentru Condor, compania aeriană germană care este o subsidiară a grupului Thomas Cook.

În mai, Carsten Spohr, şeful Lufthansa, şi-a exprimat interesul pentru preluarea unei participaţii în Condor, dar a renunţat la aceste planuri după ce grupul chinez Fosun a achiziţionat acţiuni la Thomas Cook.

Condor operează un număr ridicat de curse aeriene furnizat de firma-mamă, Thomas Cook, iar fără acea sursă de rezervări este o ţintă de preluare mai puţin atractivă.

Luni dimineața, Thomas Cook a anunţat că aproximativ 140.000 de persoane călătoresc prin intermediul subsidiarei sale din Germania şi încă 21.000 au rezervări pentru a pleca luni şi marţi.

Un oficial guvernamental de la Berlin a declarat că asigurarea obligatorie ar trebui să acopere costurile de repatriere pentru majoritatea turiştilor germani care sunt afectaţi de colapsul Thomas Cook.

Tot luni, Condor a cerut Executivului german un credit-punte, şi a dat asigurări că va continua să opereze în pofida falimentului firmei-mamă. Sindicatul german Verdi a precizat că sprijină solicitarea.

„Trebuie făcut tot posibilul pentru a salva Condor şi locurile sale de muncă”, a afirmat Christine Behle, membru al Board-ului Verdi, adăugând că firma este profitabilă şi este un brand în care oamenii au încredere. Condor are aproximativ 4.500 de angajaţi.

Un purtător de cuvânt al Asociaţiei aeronautice din Germania (BDL) a explicat că, atât timp cât Condor operează în condiţii normale, nu este necesar un program major de repatrieri în Germania.

Landul Hesse, unde este sediul Condor, şi-a exprimat disponibilitatea de sprijini solicitarea operatorului aerian pentru un împrumut-punte.

Citește și:

Leave a Comment