Share

Expo Market Doraly își schimbă proprietarul „pentru a evolua”

ARA Europe și Gheorghe Iaciu au vândut parcul en-gros Expo Market Doraly companiei belgene WDP.

WDP a achiziționat Expo Market Doraly de la ARA Europe & Gheorghe Iaciu, cel care a fondat proiectul în 1993. Expo Market Doraly este cel mai vechi parc en-gros, cash & carry și logistic din România.

Amplasat în nord-estul Bucureștiului, Expo Market Doraly acoperă o suprafață de aproximativ 110.000 de metri pătrați și cuprinde un total de 37 de pavilioane, în care își desfășoară activitatea peste 400 de comercianți, având o istorie lungă de creștere continuă și durabilă. Locația are acces direct la drumul de centură existent și nou al Bucureștiului, făcându-l ideal pentru aprovizionarea eficientă a comercianților cu amănuntul din Capitală și din regiunea de sud-est a României.

Împreună cu WDP, care va efectua administrarea activelor, Gheorghe Iaciu și echipa actuală de management a proprietății vor continua să gestioneze proiectul.

„Ne bucurăm că am achiziționat acest activ promițător, care completează portofoliul nostru existent din România. Așteptăm cu nerăbdare să continuăm succesul Expo Market Doraly și să facem din aceasta o afacere și mai puternică, facilitând creșterea viitoare împreună cu domnul Iaciu și echipa sa de profesioniști experimentați. Aș dori să mulțumesc ambilor vânzători pentru procesul de tranzacționare extrem de profesionist și iO Partners pentru prezentarea oportunității către noi”, a declarat Jeroen Biermans, Country Manager WDP România.

De asemenea, fondatorul proiectului, Gheorghe Iaciu, notează că „în demersul nostru de a găsi cea mai bună soluție pentru evoluția Doraly, în concordanță cu așteptările chiriașilor și satisfacția clientului final, am identificat WDP ca fiind unic, pentru a maximiza potențialul proprietății. Expo Market Doraly este un activ rezilient, cu un portofoliu puternic de chiriași de producători, importatori și distribuitori, unde clienții pot găsi o gamă largă de produse la prețuri foarte competitive, un centru comercial în continuă evoluție și creștere.

În opinia lui Gheorghe Iaciu, „Jeroen Biermans, cu experiența sa la nivel de Master Class în domeniul logisticii, și WDP, cu puterea sa financiară, reprezintă elementul de care Doraly avea nevoie pentru a evolua”.

Cumpărătorul, WDP, a fost susținut în această ranzacție de Țucă Zbârcea (juridic), Mazars (financiar și fiscal), Brown Marinescu Consulting (tehnic) și CBRE (comercial), în timp ce vânzătorul s-a bazat pe serviciile Reff & Associates (juridic), Deloitte (fiscal) și iO Partners (comercial).

WDP (Warehouses de Pauw) dezvoltă și investește în proprietăți imobiliare logistice (depozite și birouri). Portofoliul imobiliar al WDP se situează la aproximativ șapte milioane de metri pătrați. Acest portofoliu internațional de clădiri pentru industrie ușoară și logistică este repartizat pe aproximativ 300 de amplasamente în centre logistice pentru depozitare și distribuție din Belgia, Franța, Țările de Jos, Luxemburg, Germania și România. WDP România are o prezență puternică pe piața locală, cu un portofoliu de aproape 1,7 mil. mp. Parcurile industriale ale companiei sunt amplasate în întreaga țară, în zone urbane importante precum București, Timișoara, Pitești, Arad, Cluj, Brașov, Sibiu, Brăila, Deva, Constanța, Râmnicu Vâlcea și Ploiești.

Leave a Comment