Share

După cora și Auchan, ANPC propune închiderea unor magazine Mega Image

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a propus închiderea pe o perioadă de cel mult şase luni a patru magazine Mega Image din Bucureşti.

Decizia Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) privind unitățile Mega Image a fost luată în urma neregulilor grave constatate în cadrul controalelor efectuate la aceste unităţi.

Unităţile Mega Image propuse pentru închidere temporară sunt cele situate în Piaţa Domenii, pe Bulevardul Ion Mihalache, în Piaţa Sudului şi unul dintre magazinele de pe Şoseaua Colentina.

Constatarea neregulilor grave au avut ca efect aplicarea de către ANPC de amenzi contravenţionale în valoare totală de 93.000 lei, oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din consumul uman a tuturor produselor alimentare neconforme identificate în cele patru magazine şi oprirea temporară a prestării serviciului la raioanele cu vitrină asistată, vitrinele cu produse congelate, cele cu produse calde, cele cu produse refrigerate şi zonele de brutărie din toate aceste unităţi, se menţionează în comunicatul ANPC.

Ieri, ANPC a anumnțat că, în urma controalelor făcute la unitățile Auchan din Titan, Vitan, Militari şi Berceni au fost înregistrate abateri importante, care au dus la amenzi contravenţionale în valoare totală de 102.000 de lei şi dispunerea unor măsuri complementare importante, printre care oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din consumul uman a tuturor produselor alimentare neconforme identificate în cele patru magazine şi propunerea de închidere pe o durată de cel mult 6 luni a tuturor celor patru unităţi.

De asemenea, în urmă cu câteva zile, ANPC a amendat și Romania Hypermarche, operatorul magazinelor cora, cu 120.000 lei și au oprit temporar activitatea la raioanele cu vitrină asistată din unitățile Lujerului, Pantelimon, Sun Plaza și Alexandriei. De asemenea, instituția a propus închiderea cora Pantelimon și Alexandriei pentru cel mult șase luni.

Citește și:

Leave a Comment