Share

Biofarm a investit 35 mil. euro pentru noua unitate de producție din București

Biofarm, unul dintre cei mai importanți producători de medicamente din România, a inaugurat o nouă unitate de producție și testare în București, pentru care a investit peste 35 de milioane de euro.

Cu o suprafață utilă de peste 10.000 mp și un flux de producție anual de trei ori mai mare decât în unitatea existentă, noua fabrică Biofarm va asigura producerea unui portofoliu complex de produse farmaceutice.

Noua unitate de producție va avea patru fluxuri de producție – comprimate/comprimate filmate/drajeuri, capsule moi, soluții și siropuri. Fabrica beneficiază de echipamente și instalații de ultimă generație și de softuri de automatizare care contribuie la optimizarea producției și a fluxurilor logistice.

Conform Biofarm, toate liniile de producție sunt auditate și certificate de către Agenția Națională a Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale conform Ghidului privind buna practică de fabricație (GMP), standardul de calitate care stabilește normele de fabricație a medicamentelor la nivel european. Totodată, liniile de producție sunt certificate EN ISO 9001.

„De 100 de ani credem în bine și facem bine prin inovație și performanță. De 100 de ani avem grijă să dezvoltăm produse la cele mai înalte standarde. Noua unitate de producție este una dintre cele mai importante investiții din industria farmaceutică a ultimilor 30 de ani, fiind rezultatul unui plan de investiții sustenabil. Pe o piață foarte competitivă suntem unul dintre cei mai importanți producători locali, iar finalizarea acestei unități ne va oferi posibilitatea de creștere a capacității de producție, dar și de cercetare și dezvoltare. Inaugurarea uneia dintre cele mai moderne fabrici de medicamente din România este modul nostru de a ne pregăti pentru următorii 100 de ani și de a continua să ducem mai departe misiunea începută în 1921”, a declarat Cătălin Vicol, director general Biofarm.

Biofarm este unul dintre primii producători români de medicamente și suplimente alimentare. Compania este unul dintre primii zece producători de pe piața farmaceutică din Romania. Biofarm are un portofoliu competitiv de produse care acoperă 65 de arii terapeutice.

Leave a Comment