Share

Japonia: Două meciuri ale Cupei Mondiale la Rugby, anulate, și etapa de Formula 1 în pericol

Așa cum LifeNews.ro a anunțat deja, taifunului Hagibis, care urmează să se abată la sfârşitul săptămânii asupra regiunii Tokyo, perturbă mari competiții sportive. Meciurile Anglia – Franţa şi Noua Zeelandă – Italia, care urmau să se dispute sâmbătă, la Yokohama şi Toyota, au fost anulate de către organizatorii Cupei Mondiale de rugby ediţia 2019. Și Marele Premiu de Formula 1 este amenințat.

„Am decis să anulăm unele meciuri, bazându-te pe ultimele previziuni meteorologice, de care am luat cunoştinţă în această dimineaţă. Este regretabil, însă am luat decizia bună, deoarece siguranţa este prioritatea noastră numărul unu”, a declarat Joi Alan Gilpin, directorul CM 2019.

În schimb, meciul de rugby Irlanda – Samoa, prevăzut sâmbătă la Fukuoka, în sudul Japoniei, a fost menţinut, la fel ca şi întâlnirea Australia – Georgia, programată vineri la Shizuoka.

Aceasta este prima anulare a unor meciuri din istoria Cupei Mondiale de rugby, creată în 1987.

Regulamentul competiţiei prevede că un meci anulat este considerat nul (0-0), fiecărei echipei urmând să i se acorde două puncte în clasament.

Taifunul Hagibis, anunţat drept unul dintre cele mai puternice din ultimele decenii în regiune, urmează să atingă în weekend o mare parte arhipelagului nipon, unde sunt programate mai multe meciuri din cadrul Cupei Mondiale de rugby, precum şi Marele Premiu de Formula 1 al Japoniei, pe circuitul de la Suzuka, situat la sud-vest de Tokyo.

Organizatorii Marelui Premiu au indicat că „se depun toate eforturile pentru a minimaliza perturbările programului Formulei 1”.

Citește și:

Leave a Comment