Share

Coronavirusul lovește Formula 1: Marele Premiu din Bahrain se va desfășura fără spectatori

Organizatorul celei de a doua curse din calendarul Campionatului Mondial de Formula 1, cea de pe circuitul Sakhir din Bahrain, a anunțat că evenimentul sportiv se va desfășura fără spectatori.

În această seară, organizatorul Marelui Premiu de Formula 1 din Bahrain a anunțat că evenimentul, care va avea loc între 20 și 22 martie, se va desfășura fără spectatori.

„Bahrain a luat decizia de a organiza cursa din acest an ca un eveniment rezervat exclusiv competitorilor. Organizarea unui eveniment sportiv important, care este deschis publicului și care permite interacțiunea apropiată dintre mii de vizitatori internaționali și fani locali, nu ar fi un lucru bun în prezent”, au declarat oficialii din Bahrain.

„Pentru a ne asigura că nici sportul, nici baza sa globală de suporteri nu sunt afectate în mod nejustificat, weekendul de cursă în sine va continua în continuare doar ca un eveniment televizat”, au continuat aceștia.

Programat după Marele Premiu de pe circuitul Albert Park din Australia, evenimentul din Bahrain este a doua cursă de Formula 1 care are de suferit din cauza epidemiei de coronavirus. Anterior, cursa din Shanghai, programată pentru 19 aprilie, a fost amânată.

Pe lângă cursa în sine, care va putea fi văzută doar la televizor, fanii nu vor putea participa nici la concertele Afrojack și Don Diablo care ar fi trebuit să se desfășoare înaintea competiției, dar au fost compet anulate.

Măsura privind desfășurarea fără spectatori a Marelui Premiu al Bahrainului a fost luată având în vedere cele 83 de persoane depistate cu Covid-19 pe teritoriul micului stat. De asemenea, oficialii se tem de sosirea unor turiști stăini din zonele puternic afectate de virus. Tocmai de aceea, vizitatorii din state precum Italia, Coreea de Sud, Egipt sau Liban sunt ținuți două săptămâni în izolare.

Cursa de Moto GP desfășurată astăzi în Qatar a fost și ea anulată, desfășurându-se doar cele de Moto2 și Moto3.

Leave a Comment