Share

Scuderia Ferrari schimbă directorul echipei de Formula 1

Echipa italiană de Formula 1 Ferrari a anunțat astăzi că Mattia Binotto, directorul scuderiei, şi-a prezentat demisia.

„Ferrari anunţă că a acceptat demisia lui Mattia Binotto, care pe 31 decembrie va părăsi funcţia de «Team Principal» al echipei”, a anunțat Ferrari.

„Cu regretul pe care îl implică acest lucru, am decis să închei colaborarea mea cu Ferrari. Părăsesc o companie pe care o iubesc, din care fac parte de 28 de ani, cu seninătatea care vine din convingerea că am făcut tot posibilul pentru atingerea obiectivelor stabilite”, a precizat Binotto.

Oficialul italian, în vârstă de 53 de ani, care se afla la conducerea grupării „căluţului cabrat” din 2019, plăteşte cu funcția sa pentru eşecul echipei de a recuceri titlul mondial, dar și pentru greșelile flagrante și vizibile de strategie. Asta în condițiile în care Ferrari a beneficiat de o maşină mult îmbunătăţită în sezonul care tocmai s-a încheiat.

Relaţia dintre Binotto şi scuderie a fost ruptă total de câteva zile, dar anunţul a fost amânat pentru că ambele părţi negociau clauzele pentru a pune capăt uniunii lor contractuale, care se încheie de comun acord, scrie agenția spaniolă EFE.

Ferrari nu a comunicat pentru moment cine va fi succesorul lui Mattia Binotto, însă mass-media avansează numele francezului Frederic Vrasseur, actualul team manager al echipei Alfa Romeo.

Leave a Comment