Share

Porsche şi Audi au primit acordul condiționat al grupului Volkswagen de a intra în Formula 1

Grupul Volkswagen şi-a dat acordul de principiu pentru proiectul filialelor sale Porsche şi Audi de a intra în Formula 1.

Mpărcile Audi și Porsche din grupul Volkswagen ar putea participa la Campionatul Mondial de Formula 1 începând cu anul 2026, cu condiţia adoptării tehnologiilor verzi în această competiție.

„Conducerea şi consiliul de supraveghere al Volkswagen, Porsche şi Audi au aprobat planurile pentru o eventuală intrare a mărcilor în Formula 1”, a anunțat un purtător de cuvânt al constructorului german citat de AFP.

„Noi avem în principiu posibilitatea să accedem din 2026 în Campionatul Mondial. Dar deocamdată nu am luat nicio decizie, încă suntem în faza finală de studiu”, a adăugat un purtător de cuvânt al mărcii Audi.

Mai mulţi piloţi de Formula 1, între care Lewis Hamilton (Mercedes) şi Max Verstappen (Red Bull), au salutat deja această veste „foarte entuziasmantă”.

„Eu cred că este extraordinar să avem noi constructori în sport, mai ales când vedem că sunt multe echipe care au potenţial”, a declarat Lewis Hamilton, septuplu campion mondial, aflat la Melbourne pentru a participa la Marele Premiu al Australiei.

Responsabilul Porsche, Oliver Blume, a confirmat luna trecută o posibilă intrare în Formula 1, presa făcând referire chiar la „negocieri” cu Red Bull.

În același timp, conform speculațiilor, Audi ar fi interesată de achiziţionarea echipei McLaren și a avansat deja o primă ofertă de 450 milioane euro care a fost considerată insuficientă de britanici.

Citește și:

Leave a Comment