Share

CFR Cluj a pierdut meciul cu Slavia Praga și se mulțumește cu grupele UEFA Europa League

După un prim meci pierdut cu 0 – 1 la Cluj în fața Slaviei, CFR a reușit o primă repriză bună la Praga, însă nu a putut învinge echipa din Cehia. După un nou 0 – 1, CFR Cluj a ratat calificarea în Liga Campionilor și se mulțumește cu participarea în grupele UEFA Europa League.

Slavia Praga, cu mijlocaşul român Nicolae Stanciu foarte exact în postura de conducător de joc, s-a impus prin golul marcat de Jan Boril (66) şi a obţinut o calificare meritată, campioana Cehiei câştigând şi în tur cu 1-0.

Cehii nu au forţat, la adăpostul avantajului din tur, dar au făcut un joc solid şi au împiedicat-o pe CFR să îşi creeze prea multe situaţii periculoase.

Slavia a avut prima ocazie a meciului în minutul 4, când Stanciu a tras un șut bun, dar Arlauskis a reţinut în doi timpi.

CFR a jucat curajos şi dictat ritmul o perioadă, reuşind să aibă şi două ocazii de gol. Bordeianu (11) a tras din lovitură liberă, dar portarul Kolar a respins, iar Rondon (17) nu a ajuns la centrarea în forţă a lui Omrani.

Jocul ardelenilor a pierdut din intensitate, iar pe acest fond Slavia a ratat cea mai mare ocazie a partidei, în minutul 28, când Masopust, lansat de Stanciu, a scăpat singur cu Arlauskis, dar a trimis un lob pe lângă poartă.

Skoda a fost periculos în două rânduri până la pauză, cu lovituri de cap, în minutele 33 (centrare Stanciu) şi 37.

Slavia a avut o şansă mare de a deschide scorul în primul minut al reprizei secunde, dar Arlauskis a respins şutul aceluiași Skoda. Portarul lituanian s-a remarcat apoi şi la şutul de la 22 de metri al lui Stanciu (61).

Inevitabilul s-a produs în minutul 66, când Boril a fost găsit liber pe partea stângă, a pătruns nestingherit, şi a trimis un şut din cădere pe care Mureşan nu a putut să-l respingă de pe linia porţii.

CFR Cluj a reuşit până la final să-și creeze o singură situaţie notabilă, prin Păun (77), cu un şut la colţul scurt, respins de portar.

Slavia Praga ar fi putut să mai înscrie odată, dar Susic (86) a respins de pe linia porţii mingea trimisă de Helal, devenit primul fotbalist din Bahrain care joacă în UEFA Champions League.

Mâine, tot de la ora 22, FCSB va încerca și ea să se califice în grupele Europa League în meciul pe care îl va disputa în Portugalia cu Vitoria Guimaraes. În partida tur de la București, scorul a fost egal, 0 -0.

Leave a Comment