Share

„Bulevardul corporatiștilor”, Dimitrie Pompeiu, din București va fi lărgit la două benzi pe sens

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a anunțat că în curând va avea loc o licitație pentru realizarea studiului de fezabilitate necesar lărgirii bulevardului Dimitrie Pompeiu.

După ani în care titulatura de „bulevard” a fost doar motiv de glume, artera Dimitrie Pompeiu pare a avea șansa de a asigura un trafic ceva mai fluent pentru cei care tranzitează zona. Cunoscut și ca „bulveradul corporatiștilor, dată fiind mulțimea de clădiri de birouri care găzduiesc sute de firme aliniată de-a lungul său, Dimitrie Pompeiu a fost întotdeauna o nucă tare pentru cei care tranzitau zona și o mare bătaie de cap pentru cei cu locul de muncă în acea arie.

Ei bine, viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, tocmai a anunțat că bulevardul aflat în nordul capitalei va fi lărgit la două benzi pe sens pe întreaga sa lungime de 1,7 kilometri şi că acesta va avea atât cunoscuta linie de tramvai cât și piste pentru biciclete.

O licitaţie pentru studiul de fezabilitate referitor la proiectul de lărgire a bulevardului Dimitrie Pompeiu, extinderea liniei de tramvai, construirea unui drum de legătură între şoseaua Pipera, bulevardul Dimitrie Pompeiu şi şoseaua Fabrica de Glucoză şi a unei parcări de tip park&ride a fost lansată în SEAP, valoarea estimată fiind de peste două milioane de lei.

Conform viceprimarului, extinderea liniei de tramvai existente va asigura conexiunea dintre liniile 16 și 36 cu 5. Asta ar însemna că proiectul vizează traversarea străzii Gara Herăstrău și coborârea către Barbu Văcărescu.

Potrivit SEAP, în ceea ce priveşte criteriile de atribuire, experienţa celor desemnaţi pentru executarea contractului (experţi cheie propuşi) va avea o pondere de 24%, componenta financiară 40%, iar metodologia de realizare a contractului şi planificarea resurselor tehnice şi umane, în corelare cu specificul şi complexitatea activităţilor 36%. Termenul-limită pentru primirea cererilor de participare este 28 decembrie.

Leave a Comment