Share

Străzile din Centrul Istoric al Bucureștiului au intrat în reparație

Stelian Bujduveanu, viceprimarul Bucureștiului, a anunțat începerea lucrărilor în Centrul Istoric, străzile și aleile urmând a fi reparate până la jumătate lunii iunie.

„Am început treaba în Centrul Istoric! Aşa cum am promis, începând de azi şi până la jumătatea lunii iunie reparăm străzile şi aleile din Centrul Istoric. Se lucrează zilnic, cu materiale de calitate şi finisaje superioare pe străzile Lipscani, Franceză, Filitti, Poştei, Stavropoleos, Covaci, Şelari, Căldărari şi Şepcari. Tot zilnic voi fi în teren să mă asigur că este respectat graficul de lucrări şi calitatea execuţiei”, a scris viceprimarul Bujduveanu pe Facebook.

Conform lui Stelian Bujduveanu, pentru a preveni degradarea străzilor, autoritatea locală va fi fermă în aplicarea legii şi a regulilor în perimetrul Centrului Istoric.

„Fără trafic auto de tonaj mare pe străzi; fără mizerie pe străzi; fără trotuare ocupate abuziv de terase, ci doar în limitele autorizaţiilor; reguli stricte pentru orele de aprovizionare. Redăm străzile din Centrul Istoric pentru promenadă. Aplicăm cu fermitate legea, pentru a preveni degradarea străzilor. Începând de azi”, a scris viceprimarul.

Săptămâna trecută, Bujduveanu anunţa că s-a făcut un prin pas, simbolic, în ce priveşte startul lucrărilor, fiind înlocuite steagurile din zona Piaţa Naţiunile Unite, cele de la intrarea spre Str. Franceză şi cele de la Universitate.

„Erau într-o stare avansată de degradare, o ofensă adusă însemnelor naţionale şi europene. Urmează lucrările. Se vor repara toate trotuarele şi străzile din Centrul Vechi, începând de la statuia «Lupoaica cu puii» spre Banca Naţională şi din strada Lipscani către Splaiul Independenţei”, preciza viceprimarul.

Citește și:

Leave a Comment