Share

UPDATE: BMW rămâne fără șef

Directorul executiv al grupului BMW a anunțat, surprinzător, că nu va continua cu un al doilea mandat în fruntea companiei. Consiliul de supraveghere al bavarezilor va încerca să îi găsească un înlocuitor într-o ședință programată pe 18 iulie.

Aflat într- o perioadă extrem de dificilă, în care se confruntă cu scăderea profiturilor și cu necesitatea tot mai mare de a investi masiv în noi tehnologii necesare electrificării vehiculelor, grupul BMW se vede în fața unui eveniment neașteptat. Harald Krüger, șeful companiei, tocmai a anunțat că nu își va continua cariera cu un al doilea mandat în fruntea BMW. Actualul mandat expiră pe 30 aprilie 2020.

Krüger a deținut poziția de director executiv al firmei bavareze din 2015 și a încercat să majoreze vânzările BMW în special pe piețele din SUA și China. Deși acest demers a fost unul reușit, el a fost acuzat de încetinirea dezvoltării de noi vehicule electrice. Confruntată cu multe critici, compania a încercat să le contracareze luna trecută când, în cadrul unui eveniment exclusiv, a anunțat intrarea în producție a celor 25 de noi modele electrice și hibride deja programate pentru 2025 cu doi ani mai devreme.

„Grupul BMW mi-a fost casă pentru 27 de ani. După mai mult de 10 ani în consiliul de administrație, dintre care mai mult de patru în calitate de CEO al BMW Group, îmi doresc să urmăresc noi provocări profesionale “, a declarat Harald Krüger.

UDATE: Șeful producției ar putea fi urmașul lui Krüger

Imediat după anunțul BMW cu privire la decizia lui Harald Krüger, presa germană a căutat să afle cine ar putea fi înlocuitorul acestuia. Deocamdată, conform Frankfurter Allgemeine Zeitung și Handelsblatt, în cărți pare a fi Oliver Zipse, directorul de producție al grupului bavarez. Pe lângă acesta, persoane din cadrul companiei l-au nominalizat și pe Klaus Froehlich șeful departamentului de dezvoltare, doar că acesta din urmă ar putea fi prea în vârstă având în vedere că în 2019 el împlinește 59 de ani, iar BMW are o regulă mai puțin cunoscută conform căreia directorii executivi nu trebuie să depășească 60 de ani.

Leave a Comment