Share

Black Friday: Companiile, concurentele persoanelor fizice la vânătoarea de discounturi

Nu mai puțin de 34% dintre companiile din România aşteaptă Black Friday pentru a cumpăra la preţuri reduse. Dacă vă întrebați de ce dispar rapid anumite produse, aceasta poate fi una dintre explicații.

Conform IT Genetics sectoarele de logistică şi retail cheltuiesc cel mai mult pe echipamente IT în perioada reducerilor de Black Friday. Totodată, studiul realizat de companie arată că 86% dintre companiile participante îşi stabilesc din timp bugetul şi ştiu ce produse vor să cumpere cu această ocazie.

La o valoare medie a comenzilor de 1.273 lei, mai mare cu 11% decât în mod normal, firmele mizează pe achiziţii strategice cu scopul de a ajusta cheltuielile pe termen mediu.

Potrivit cercetării, companiile din retail şi logistică, urmate de cele din producţie, HoReCa, sănătate şi educaţie, sunt cele mai interesate să facă o achiziţie în ziua de “Black Friday”. Astfel, cele mai căutate echipamente sunt: imprimantele fiscale, imprimantele de etichete, cititoarele de coduri de bare, aparatele fiscale mobile, cântarele electronice şi marcatoarele de preţ.

În acelaşi timp, aproximativ 65% dintre companii cumpără două produse diferite, 25% cumpără trei sau mai multe produse, şi doar 5% comandă un singur produs.

Cele mai multe comenzi sunt plasate între orele 9:00 şi 15:00 şi, în general, este preferată comanda online de pe desktop, dar şi prin aplicaţia mobilă ITGStore.ro, care este din ce în ce mai folosită pentru comenzi rapide.

IT Genetics, companie cu capital 100% românesc, este lider pe piaţa DC/POS, având peste 12 ani de experienţă în optimizarea proceselor şi a activităţii business-urilor. Portofoliul companiei reuneşte soluţii dedicate companiilor din retail, HoReCa, transport şi logistica, producţie, farma, banking, educaţie şi alte industrii.

Leave a Comment