Share

Astăzi a fost semnat cel mai mare contract pentru o autostradă din România

Pe 1 august, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat cel mai mare contract de autostradă din România în valoare de 5,32 miliarde de lei.

În prezența ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, directorul general al CNAIR Cristian Pistol, a semnat contractul pentru proiectarea și execuția Secțiunii 3 din autostrada Sibiu – Pitești.

Secțiunea 3, între Cornetu și Tigveni are o lungime de 37,4 km. Perioada de proiectare este de 12 luni, iar cea de execuție de 45 de luni.

Câștigătorul licitației pentru acest tronson este asociarea italo – română Astaldi/WeBuild – Tancrad care va trebui să construiască 95 de poduri și pasaje, un tunel cu două galerii independente (în lungime de 1,7 km fiecare galerie), un nod rutier la Cornetu, un nod rutier la Văleni și un ecoduct în zona localității Călinești.

Înaintea semnării noului contract, ministrul Grindeanu a anunțat și că primul lot autostrăzii Sibiu – Piteşti, de la Sibiu la Boiţa, se va da în circulaţie la sfârşitul acestui an.

„Se lucrează bine pe lotul 1 la autostrada Piteşti-Sibiu şi sper ca la sfârşitul acestui an primul lot Sibiu-Piteşti să fie dat în circulaţie, ceea ce ar însemna începutul acestui proiect pe care îl tot avem de 30 de ani noi ca ţară, indiferent de cine a fost la guvernare, cine a fost ministru, şi anume trecerea Carpaţilor cu autostradă. Din toate datele pe care le am acum, lotul 1 Sibiu-Piteşti, de la Sibiu la Boiţa se va da în circulaţie”, a declarat Sorin Grindeanu.

Leave a Comment