Share

Așa arată cel mai lung pod rutier suspendat din lume. Tocmai a fost inaugurat în China

Un pod rutier suspendat prevăzut cu două punţi, cu cea mai mare lungime din lume, a fost deschis traficului marţi în Wuhan, capitala provinciei Hubei din China.

Primul pod rutier cu două punţi peste fluviul Yangtze, cu o lungime principală de 1.700 de metri, se întinde în total pe 4,13 kilometri.

Puntea superioară a structurii, cel de-al 10-lea pod peste Yangtze, dispune de şase benzi de circulaţie, cu o viteză proiectată de 80 km/h, iar puntea inferioară are de asemenea şase benzi, cu o viteză proiectată de 60 km/h.

Pe puntea superioară există, de asemenea, două trotuare cu potenţial turistic, iar pe puntea inferioară au fost prevăzute două piste de biciclete şi două trotuare.

„Podul Yangsigang de pe fluviul Yangtze este cel mai lung pod suspendat cu două punţi din lume”, a declarat Xu Gongyi, proiectant şef al structurii.

Noul pod din China va contribui la decongestionarea traficului şi la dezvoltarea mai echilibrată a oraşului, a spus la rândul său Lin Chi, vicepreşedinte al Wuhan Urban Construction Investment and Development Group Co. Ltd.

Leave a Comment