Share

Aeroflot suspendă zborurile către Europa. Cetățenii occidentali, sfătuiți să părăsească Rusia

Compania aeriană rusă Aeroflot a anunţat că va suspenda de luni toate zborurile către Europa. În contextul dificultăților de deplasare multe state își îndeamnă cetățenii să părăsescă Rusia.

Aeroflot va suspenda de astăzi toate zborurile către Europa în urma deciziei UE de a închide întreg spaţiul său aerian avioanelor ruseşti.

„Ca urmare a restricţiilor privind spaţiul aerian instituite de autorităţile europene, Aeroflot îşi suspendă din 28 februarie 2022 şi până la o nouă notificare zborurile către toate destinaţiile europene”, a anunțat compania rusească.

Uniunea Europeană a anunţat duminică că îşi va închide spaţiul aerian pentru companiile aeriene ruseşti ca măsură de sancţionare a invadării Ucrainei de către Rusia, măsură adoptată de Canada şi de mai multe ţările europene care nu fac parte din UE.

Din cauza închiderii spaţiului aerian de către aceste ţări, puse deja în aplicare sau anunţate, traficul aerian rus se confruntă cu o zonă foarte mare de excludere a zborurilor, care obligă avioanele sale la ocoluri foarte mari.

În replică, Rusia a început să interzică survolarea teritoriului său pentru avioane aparţinând unor ţări europene care au anunţat astfel de decizii în ultimele zile, precum Regatul Unit, Letonia, Lituania, Estonia, Slovenia, Bulgaria, Polonia şi Cehia.

Ca urmare a dificultăților tot mai mari de deplasare între Rusia și alte state, mai multe guverne și-au îndemnat deja cetățenii să părăsească statul care, de zile bune, desfățoară un război pe teritoriul Ucrainei.

Citește și:

Leave a Comment