Share

VIDEO: Acesta este noul Volkswagen Golf 8! Informații oficiale

De mai bine de patru decenii, Golful este mașina cu cel mai mare succes din Europa. Un nou capitol din istoria acestui best-seller începe astăzi, 24 octombrie 2019, cu premiera mondială a celui de-al 8-lea Golf – digitalizat, conectat, cu funcții intuitive.

Conform producătorului, niciun Golf de până acum nu a fost dotat cu funcții atât de progresiste. Cu versiunile hibride lansate în același timp, acest model electrizează clasa compactă. Interiorul său digital ne transportă într-o nouă eră a funcționării intuitive. Viteze de până la 210km/h sunt posibile cu o conducere asistată. Este primul vehicul de la Volkswagen care utilizează informații reale din trafic prin Car2X, ceea ce înseamnă că poate avertiza șoferul împotriva pericolelor, în mod anticipat. Premiera sa mondială are loc la Wolfsburg, unde a fost inventat Golful și unde a fost construit și consolidat în ultimii 45 de ani. Noul Golf va fi disponibil pe piață începând cu luna decembrie.

“Pe parcursul a șapte generații, Golful a impresionat peste 35 de milioane de clienți. Întreaga industrie auto așteaptă de la noul Golf să stabilească norme și standarde”, a declarat Herbert Diess, președinte al consiliului de administrație Volkswagen AG.

În ceea ce privește tehnologia sa, Golful face cel mai mare salt înainte de la debutul său în urmă cu 45 de ani. Ralf Brandstätter, COO al mărcii Volkswagen: „Această mașină este cu adevărat nouă, din toate punctele de vedere. Dar, desigur, Golful rămâne Golf. Conceptul fundamental al acestuia este nemuritor. Această mașină ne-a definit brandul pentru decenii întregi și, mai mult, a democratizat noile tehnologii auto”.

Cu noul Golf, Volkswagen începe ofensiva hibridelor, urmând să comercializeze cinci modele de acest tip, odată cu startul tehnologiei 48V: un starter alternator cu curea, baterie lithium-ion de 48V și ultima generație de motoare TSI, adaptate la condusul hibrid – eTSI. Printre beneficiile acestei game se numără scăderea consumului cu 10% (WLTP) și, implicit, un autovehicul extrem de agil și confortabil. Motorizarea eTSI va fi disponibilă în trei variante: 81 kW / 110 PS, 96 kW / 130 PS, 110 kW / 150 PS.

Cea de-a opta generație a bestseller-ului Volkswagen va fi disponibilă și în două variante Plug-in Hibrid. Una care dezvoltă 204 CP și cea sport, GTE, care dezvoltă 245 CP. Ambele modele vor fi echipate cu o baterie lithium-ion de 13 kW care oferă autonomie electrică de 60 de kilometri, transformând autovehiculul într-unul cu zero emisii de carbon.

Consum cu 17% mai mic

Variantele Golf 8 vor fi disponibile și cu motoare alimentate cu benzină (TSI), diesel (TDI) și pe gaz (TGI). Cele pe benzină, în patru cilindri, vor dezvolta 90 CP, respectiv 110 CP, iar cele diesel, tot în patru cilindri, vor dezvolta 115 CP. Nu în ultimul rând, motorizarea pe gaz va dezvolta 130 CP și va înregistra consum mai mic de carburant și energie datorită tehnologiei inovatoare pe combustie, TSI Miller. Și motoarele diesel beneficiază de noi tehnologii inovatoare, precum noua injecție dublă (cu două convertoare catalitice SCR) care reduce emisiile de nitrogen (NOx) cu până la 80%. De asemenea, consumul motoarelor TDI scade cu 17% versus modelul atenrior.

Un Volkswagen Golf conectat

Producătorul susține că sistemele comunică între ele și cu exteriorul autovehiculului, datorită unității de conectivitate online (OCU). Versiunea standard a acestei unități prevede un eSIM pentru funcțiile și serviciile online care fac parte din aplicațiile „We Connect” și „We Connect Plus”. Noul Golf este primul autovehicul de la Volkswagen care se conectează cu mediul înconjurător cu ajutorul serviciului Car2X, disponibil ca dotare standard. Șoferul va primi pe displayul mașinii semnale de la infrastructura de trafic a orașului și de la alte vehicule pe o rază de 800 de metri. Golful va comunica, la rândul lui, aceste date cu alte modele Car2X. Inteligența Roi devine din ce în ce mai palpabilă, reprezentând începutul unei noi etape a siguranței în trafic.

Deși oficialii Volkswagen nu au dezvăluit încă prețul noului Golf 8, jurnaliștii germani prezenți la eveniment estimează că pentru varianta de bază clienții vor trebui să plătească circa 18.500 de euro.

Volkswagen Golf 8
Volkswagen Golf 8
Volkswagen Golf 8

Leave a Comment